Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες

1,039

Οι «Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες», με τους Luis Borda και Γεωργία Βεληβασάκη, θα φιλοξενηθούν αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον υπαίθριο αμφιθεατρικό χώρο «17 Λουκούμια Zominalis Συνεργείο» ,στις Κάτω Αρχάνες.

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του λογοτεχνικού περιοδικού ΑΠΙΚΟ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και της Περιφέρειας Κρήτης και την ευγενική φιλοξενία του χώρου.

Ο Αργεντινός μαέστρος Luis Borda, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevo στην Ευρώπη και τον κόσμο, μαζί με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια από την Κρήτη Γεωργία Βεληβασάκη, σε μια απρόσμενη μουσική συνάντηση στο Ηράκλειο.

Στο πρόγραμμά τους η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του Αργεντινού δεξιοτέχνη κιθαριστή, σμίγοντας με μια μαγική μεσογειακή φωνή του τόπου μας.

Σαγηνευτικές μελωδίες, αργεντίνικα tangos, ορμητικοί ρυθμοί, milonga, chacarera, αλλά και αναφορές στην κρητική μουσική παράδοση, αισθήματα βαθιά δύο κόσμων που τους ενώνει η μουσική και η θάλασσα. Θα ακουστούν, επίσης, τραγούδια από την κοινή τους δισκογραφική εργασία “Encuentros y Despedidas” (Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί) που κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από τον Μετρονόμο.

Στη βραδιά θα συμμετάσχουν με τη φρεσκάδα της νιότης τους, η Ανδρονίκη Δερμιτζάκη (κρητική λύρα) και ο Δημήτρης Παπαδάκης (λαούτο).

Ελεύθερη είσοδος (περιορισμένες θέσεις). Κρατήσεις-Οδηγίες προσέλευσης: 698 114 8335.

Link εκδήλωσης: http://www.velivasaki. gr/event/μουσικές_συναντήσεις/

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 θα ακολουθήσει workshop κιθάρας με τον Luis Borda.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.velivasaki.gr/event/workshop-με-τον-luis-borda-κιθάρα-tango/.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει