Το Βοριζανό φαράγγι, τάφος του Βερολινέζου δικηγόρου

538

Τραγικό τέλος είχε η πολυήμερη αγωνιώδης αναζήτηση του 53χρονου Γερμανού ορειβάτη Michael Kanz,  τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη διαδρομή προς το Καμαραϊκό σπήλαιο, στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου,  οπότε και έστειλε τα τελευταία sms σε φιλικά του πρόσωπα.  Ο άτυχος άνδρας, διακεκριμένος δικηγόρος στο Βερολίνο, είχε ξεκινήσει για το σπήλαιο την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο έχασε το δρόμο του με αποτέλεσμα να μείνει τη νύχτα στο βουνό.

Χθες, ειδική ομάδα ορειβατών από τη Γερμανία, τους οποίους είχε επιστρατεύσει η οικογένεια του 53χρονου Michael όταν πλέον σταμάτησαν οι έρευνες που διεξάγονταν επί μέρες από τις ελληνικές Αρχές και τους εθελοντές, εντόπισε στο βάθος του Βοριζανού φαραγγιού πτώμα ανδρός σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται ότι είχε καταπέσει από μεγάλο ύψος (τουλάχιστον 200 μέτρα) πάνω σε πέτρες και βράχια. Κοντά στη σορό βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα καθώς και ένα μπεζ-καφέ σακίδιο πλάτης. Οι συνειρμοί με την υπόθεση του αγνοούμενου Γερμανού αναπόφευκτοι.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο σακίδιο βρέθηκε η ταυτότητα του άτυχου δικηγόρου. Ωστόσο επειδή, όπως προαναφέρθηκε, η σορός  είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA.

Ο Γερμανός ορειβάτης φέρεται να έπεσε από μεγάλο ύψος στο βάθος του Βοριζανού φαραγγιού (φώτο από Cretanbeaches)
Ο Γερμανός ορειβάτης φέρεται να έπεσε από μεγάλο ύψος στο βάθος του Βοριζανού φαραγγιού (φώτο από Cretanbeaches)

Όλο αυτό το διάστημα, η οικογένεια του, η μητέρα του, ο αδελφός του, συγγενείς και φίλοι, προσεύχονταν να βρεθεί ζωντανός. Δυστυχώς, όλα δείχνουν, ότι ο άτυχος άνδρας κατέπεσε στο γκρεμό πρωινές ώρες του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου,  με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες πτώσης του. Τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε στο κενό; Παραπάτησε; Γλίστρησε; Συνέβη κάτι άλλο; Πιθανολογείται ότι πρόκειται για δυστύχημα, ωστόσο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών.

Όπως είχε γράψει η «Π», στα τελευταία μηνύματα που είχε στείλει σε οικεία του πρόσωπα ο 53χρονος ενημέρωνε ότι είχε χαθεί, έδειχνε ωστόσο ψύχραιμος. «Ξημερώνει… Θα βρω τον δρόμο να γυρίσω. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το περιεχόμενό τους παρέπεμπαν σε έναν άνθρωπο που έδειχνε ότι  ήταν σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, γι’ αυτό και δεν θεωρούσε σκόπιμο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται, να κινητοποιήσει  τις Αρχές.

Η οικογένειά του είχε γνωστοποιήσει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ο 53χρονος είχε πάει και άλλες φορές στο παρελθόν. Είχε αναφερθεί ακόμα ότι την ημέρα που ανέβηκε για το σπήλαιο, είχε προγραμματισμένο ραντεβού και είναι βέβαιο ότι θα προσπαθούσε να είναι συνεπής σε αυτό οπότε θα επέλεγε την πιο σύντομη διαδρομή επιστροφής. Ο Michael διέμενε στην περιοχή της Πόμπιας. Τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του επισκέπτονταν τακτικά την Κρήτη και είχαν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με το νησί και τους κατοίκους του. Στον 53χρονο άρεσε πολύ η ορειβασία, η πεζοπορία και η εξερεύνηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει