ΡΟΔΙΑ: Ανάπλαση στο “μπαλκόνι” του Ηρακλείου

180

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατεία της Ροδιάς, με στόχο του Δήμου Μαλεβιζίου να αναβαθμίσει το ομορφότερο «μπαλκόνι» του Ηρακλείου. Το έργο ανάπλασης της πλατείας της Ροδιάς εκτελείται με νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου,  με προϋπολογισμό 715.000€, με 400.000€  να προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου και 315.000€ από πόρους του προγράμματος Φιλόδημος.

Παράλληλα με το έργο ανάπλασης της πλατείας θα υλοποιηθεί και η υπογειοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ, τόσο στην πλατεία όσο και στην περιμετρική της οδό, συμβάλλοντας στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της παρέμβασης. Η δαπάνη της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία ΑΡΙΑΔΝΗ, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ως δωρεά προς το Δήμο στο πλαίσιο του πακέτου αντισταθμιστικών οφελών για την Μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης μέσω Κορακιάς.

Στην περιοχή βρέθηκε χθες ο  Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ο οποίος ενημερώθηκε από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του αναδόχου για τα στάδια κατασκευής του έργου αλλά και το χρονοδιάγραμμά του.  Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η νέα αρχιτεκτονική μελέτη που εκπονήσαμε από το μηδέν θα δώσει ξανά ζωή στο δημόσιο χώρο.  Η Πλατεία της Ροδιάς σύντομα αποκτά νέα όψη και γίνεται το ομορφότερο «μπαλκόνι» του Ηρακλείου.

Με τον Πρόεδρο Γιάννη Στρατάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Ρεράκη, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Γενναράκη και Κωστούλα Στρατάκη αντίστοιχα, βρεθήκαμε σήμερα στη Ροδιά και αποδείξαμε πως η συνεργασία όλων μας αποδίδει τους πιο παραγωγικούς καρπούς. Με 400.000€ ίδιους πόρους του Δήμου και 315.000€ πόρους του προγράμματος Φιλόδημος, η Ροδιά αλλάζει με ανάπλαση πλατείας, ανάπλαση οδών σε συνεκτικό τμήμα του οικισμού, υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ, υπόγειους κάδους, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»

Στην πλατεία της Ροδιάς βρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Στρατάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανόλης Γεναράκης και Κωστούλα Στρατάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει