ΟΗΕ: Αύριο η απάντηση του Μητσοτάκη στον Ερντογάν

137

Αύριο αναμένεται να απαντήσει επίσημα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού ήταν πως απαντήσεις δόθηκαν ήδη από τον αρμόδιο Υπουργό εξωτερικών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφήσει αναπάντητη αυτή την προκλητικότητα.

Έτσι αύριο αναμένεται να δώσει τις απαντήσεις του μέσα από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου και θα απευθύνει ομιλία, αφού νωρίτερα θα συμμετάσχει σε κλειστό πρωινό με μέλη του Council on Foreign Relations.

Ο πρωθυπουργός, μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και με βάση το πρόγραμμα του είχε συναντήση χθες και με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄, ενώ παρακάθησε και σε γεύμα που οργανώνουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις. Το βράδυ χθες, παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το πρωί σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο «ground zero» και στο Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, για να αποτίσει φόρο τιμής.

Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα σήμερα θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει