«Να δώσει άμεσα λύση η κυβέρνηση»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

110

Ερώτηση για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των διοργανώσεων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, κατέθεσαν 9 βουλευτές του ΚΚΕ, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην ερώτηση που υπογράφει μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Συντυχάκης, γίνεται εκτενή αναφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αναβολή πολλών τοπικών πρωταθλημάτων (και της ΕΠΣΗ φυσικά) έπειτα από ερμηνευτική εγκύκλιο που εστάλη στις Περιφέρειες της χώρας, η οποία απαγορεύει στα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, να δίνουν επίσημους αγώνες.

«Με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στερούνται του δικαιώματός τους στην άθληση, ενώ την ίδια στιγμή πλήττονται σημαντικά και οι εργαζόμενοι στο χώρο (προπονητές, διαιτητές κ.α.) που πιθανά θα χάσουν εισοδήματα αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Θεωρούμε αναγκαίο τον έλεγχο και τη διαφάνεια. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο το Μητρώο να αξιοποιείται για να οδηγηθούν στη διάλυση δεκάδες ενεργά αθλητικά σωματεία, με στόχο να γίνει ακόμη πιο πρόσφορο το έδαφος για την εμπλοκή επιχειρηματιών στο χώρο.

Η κυβέρνηση μπορεί να δώσει άμεσα λύση γιατί η αλήθεια είναι ότι το Μητρώο ήδη υπάρχει. Όλες οι ομοσπονδίες είναι καταγεγραμμένες στη ΓΓΑ και όλα τα σωματεία στα Τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, αφού το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και η δημιουργία το,υ περνάει από τις Διευθύνσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, μέσα από τη χορήγηση σχετικών Βεβαιώσεων, ότι τα συγκεκριμένα Αθλητικά Σωματεία έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές και ερωτούν την υπουργό:

«Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

– Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ερασιτεχνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου

– Για τη διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ενεργών αθλητικών σωματείων στο Μητρώο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει