Μες στην τρελή χαρά…

197
Του Ηλία Παλιεράκη*

Τη θάψανε τη βασίλισσα  τελικά, παρευρέθηκαν για να την τιμήσουν όλοι οι αρχηγοί κρατών διεθνώς. Οι πιο μεγάλοι πολιτικοί φωστήρες και δουλευταράδες της υφηλίου, κασόνια τα ένσημα τους, αδύνατον να τα καταμετρήσεις. Η ΔΕΘ τέλειωσε με μεγάλες ανακοινώσεις και μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες,    τάζοντας κυριολεκτικά ανώγεια και κατώγεια.

Του σανού έχει ανέβει η τιμή του, καλός είναι και αυτός.. Στην ΔΕΘ έκαναν πασαρέλα όλες οι τερατώδεις λιμουζίνες των πολιτικών μας φωστήρων όλων των κομμάτων, λες και έκαναν κόντρα ποιος έχει τα πιο πολλά κυβικά αλλά και να δείξουν τη λιτή ζωή που ζουν. Τα αξιόπιστα κανάλια όπως πάντα τήρησαν το καθήκον τους στο έπακρο, ενημερώνοντας με απόλυτη διαφάνεια τους πολίτες, που είναι μες στην τρελή χαρά όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών.

Τόση ευτυχία που να την βάλεις σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι υπερβολή φίλες και φίλοι μου θα αιτιολογήσω γιατί πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε στην χώρα αυτή. Καταρχάς πληρώνουμε τους πιο μεγάλους φόρους μετά από σειρά σκληρών μνημονίων και απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών για την διάσωση τους.

Με το υστέρημα των πολιτών, το κόψιμο συντάξεων και αυτοί για να επιβραβεύσουν ξεπούλησαν τα δάνεια των Ελλήνων και τις πρώτες κατοικίες σε εξευτελιστικές τιμές σε funds λειτουργώντας κυριολεκτικά σαν εγκληματικές συμμορίες, χωρίς την παραμικρή αναστολή και οίκτο. Τα σπίτια δεν χρειάζονται στους Έλληνες να μην πληρώνουν και φόρους ΕΝΦΙΑ. Τώρα που παίρνουν τα σπίτια τα funds θα τον κόψουν, για να μην επιβαρύνουν τα αφεντικά τους.

Οι τραπεζίτες που τσέπωσαν τα εκατομμύρια είναι όλοι αθώοι με τη βούλα και το νόμο που ψήφισαν οι φωστήρες. Τώρα ετοιμάζονται να επιδοτήσουν πάλι την πρώτη κατοικία σε νέους. Απορώ πού βρήκαν  πάλι τα χρήματα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί ποντάροντας στην πρώτη κατοικία, την ίδια ώρα που χιλιάδες πρώτες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί. Ξέχασαν και τα θαλασσοδάνεια, τα εκατομμύρια που χρωστούν τα κόμματα, σιγά να μην τα θυμηθούν.

Κλείσανε τα εργοστάσια λιγνίτη που ήταν σε επάρκεια ενέργειας η χώρα μας και επιδότησαν το φυσικό αέριο και τώρα δεν τους βγαίνει το παιχνίδι και τα ξανανοίγουν. Η ζημιά έχει γίνει όμως και ας τα φορτώνουν όλα στον πόλεμο στην Ουκρανία και την Ρωσία. Τα αρπακτικά των εταιρειών ενέργειας έχουν το παιχνίδι στα χέρια τους και κάνουν ό,τι θέλουν. Βάζουν ό,τι χρέωση θέλουν στους πολίτες, χωρίς κανένα έλεγχο και ετοιμάζονται να κάνουν και Τειρεσία ενέργειας να μας φακελώσουν και εκεί.

Ήδη είναι πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ο χειμώνας έρχεται, θα είναι δύσκολος. Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τους πιο μεγάλους κολοτούμπες που υπάρχουν παγκοσμίως, άλλα λένε το πρωί άλλα λένε το βράδυ, άνετα φτιάχνουμε τσίρκο. Τώρα ετοιμάζονται να παίξουν τα παιχνίδια και τις συνεργασίες τους πάλι, να δώσουν πολύ σανό και επιδόματα στον κοσμάκη που υποφέρει, για να αναρριχηθούν πάλι στην πολυπόθητη εξουσία σε επίπεδο τοπικό, βουλευτικό και περιφερειακό.

Εμείς πρέπει να τους πιστέψουμε και να τους ευχαριστήσουμε για όλα αυτά τα καλά και τις χορηγίες που μας έχουν κάνει και ας έχουμε σε επίπεδο Κρήτης ένα ΒΟΑΚ που σκοτώνονται καθημερινά συμπολίτες μας, σε επίπεδο Ρεθύμνου για να περάσεις από τον κόμβο Ατσιπόπουλου αλλά και τον κόμβο στα Τρία Μοναστήρια πρέπει να κάνεις το σταυρό σου, να σε βοηθήσει ο Θεός να περάσεις χωρίς να τρακάρεις.

Η ασφάλεια της ζωής των πολιτών είναι πρωτίστως το κυριότερο αγαθό, κάποιοι μάλλον το έχουν ξεχάσει και επενδύουν επικοινωνιακά με διάφορα τρικ. Κλείνοντας θα υπενθυμίσω πως όλοι αυτοί οι παραπάνω φωστήρες παίρνουν την εξουσία από την ψήφο και ό,τι και να κάνουν φταίμε εμείς που τους ψηφίσαμε για να μην ξεχνάμε και την προσωπική μας ευθύνη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει