Διάλεξη από τη Françoise Combes

345

Η “Διάλεξη Νικόλαος Κυλάφης” για το έτος 2022 θα δοθεί  από την Françoise Combes, διακεκριμένη καθηγήτρια του Collège de France και του Αστεροσκοπείου Παρισιού της Γαλλίας, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Γ. Λιάνης του ΙΤΕ και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση οργανώνει το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας.

Η “Διάλεξη Νικόλαος Κυλάφης” (“Nick Kylafis Lectureship”) θεσμοθετήθηκε το 2019 προς τιμή του Νικόλαου Κυλάφη, oμότιμου kαθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την ευκαιρία των εβδομηκοστών γενεθλίων του, ως ελάχιστη αναγνώριση για τα 35 χρόνια επιστημονικής και διοικητικής συμβολής του στην ίδρυση και συνεχή ανάπτυξη της ομάδας αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΙΤΕ.

Αυτή η προσφορά ζωής συνέβαλε καθοριστικά στη διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού έργου της ομάδας αστροφυσικής, καθώς και στη δημιουργία του Ινστιτούτου Αστροφυσικής στο ΙΤΕ το 2018. Στo πλαίσιo της Διάλεξης “Νικόλαος Κυλάφης”, ένας/μία διακεκριμένος/η θεωρητικός/ή αστροφυσικός προσκαλείται κάθε έτος στο ΙΤΕ για μία σύντομη επίσκεψη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει