ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Ναι» στην επέκταση της σεζόν, αλλιώς επιμήκυνση επιδόματος

2,627

Ναι στην επέκταση της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη, κάτι που σημαίνει ότι αν συμβεί αυτό θα πρέπει να εργαστούν και το χειμώνα, λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. “Αλίμονο αν προτιμούμε τα επιδόματα από την εργασία”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ωστόσο ότι αν η σεζόν δεν επεκταθεί, πρέπει να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας τους από 3 μήνες που είναι σήμερα, τουλάχιστον στους 5.

Ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον τουρισμό που υπό προϋποθέσεις θέλουν να λειτουργήσουν τον χειμώνα, ωστόσο υπάρχουν ερωτηματικά για το προσωπικό.

“Οι εργαζόμενοι είναι κουρασμένοι από την φετινή σεζόν, δεν ξέρω πόσοι θα ήθελαν να εργαστούν το χειμώνα, αν άνοιγαν κάποια ξενοδοχεία”, ανέφερε.

Εντωμεταξύ, η γερμανική TUI, ο μεγαλύτερος τουρ-οπερέιτορ στον κόσμο, απευθύνθηκε στο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov για να διερευνήσει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Γερμανών ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα. Τα συμπεράσματα της έρευνας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά πρέπει και να «διαβαστούν» σωστά.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) τα συνοψίζει ως εξής:

  • Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γερμανούς (ποσοστό 74%) δηλώνουν ότι «σχεδιάζουν» ένα ταξίδι μέσα στον χειμώνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πραγματοποιήσουν κιόλας.
  • Πάνω από το 30% των ερωτηθέντων λέει ότι θα αποφασίσει «βραχυπρόθεσμα» αν πράγματι θα ταξιδέψει,
  • O ένας στους τέσσερις επιθυμεί «μία ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά»,
  • Ένας στους πέντε θα αναζητήσει έναν πιο οικονομικό προορισμό απ΄ότι στο παρελθόν, ενώ
  • Ένας στους έξι εκτιμά ότι αυτή τη φορά οι διακοπές του θα διαρκέσουν λιγότερες ημέρες.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει