ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ: Ψάχνουν το μέγεθος της απάτης

1,138

Το ύψος της απάτης στο μηχανολογικό της Π.Ε Ηρακλείου  που από τις πρώτες εκτιμήσεις δείχνει να είναι τεράστιο καλούνται να διερευνήσουν οι Αρχές και ο εισαγγελέας μετά την αποκάλυψη (σ.σ ειχε γράψει η «Π» στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας) της υπόθεσης από πολίτη και τον έλεγχο που ακολούθησε από στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου.

Η “Π” είχε γράψει από την περασμένη Δευτέρα για το θέμα
Η “Π” είχε γράψει από την περασμένη Δευτέρα για το θέμα

Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνει γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων του δημοσίου, που φέρεται να εχει προχωρήσει σε σειρά παρανομιών και παρατυπιών που ζημίωσαν το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, το υπό έλεγχο γραφείο φέρεται να εισέπραττε τα τέλη για τις μεταβιβάσεις οχημάτων, καταβάλλοντας ένα ελάχιστο ποσό στο Μηχανολογικό. Συγκεκριμένα και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, οι ελεγκτές της υπόθεσης – κυρίως από το πρώην ΣΔΟΕ- διαπίστωσαν παραποιήσεις στα αποδεικτικά καταθέσεων από τράπεζες με αλλοιώσεις στα ποσά που αναγράφονται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης οχημάτων. Τα χρήματα φαίνεται να εισπράττονταν κανονικά αλλά καταβάλλονταν μικρότερα ποσά στο Μηχανολογικό.

Στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου, μετά από ενδελεχή έλεγχο κατέγραψαν ενδείξεις παρανομίας από γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων του δημοσίου στο Μηχανολογικό της Π.Ε. Ηρακλείου. Η υπόθεση οδηγήθηκε για πλήρη έρευνα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ο κ. Ν. Συριγωνάκης
Ο κ. Ν. Συριγωνάκης

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:  «Πριν από 15 μέρες περίπου, στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών διεξάγοντας ενδελεχή έλεγχο εντόπισαν παρατυπίες, παρανομίες που γινόταν από γραφείο διεκπεραίωσης. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Είμαστε σε συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στο έργο τους.  Έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι και αναμένουμε τα πορίσματά τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει