Έσπασε όλα τα “κοντέρ”… η κρουαζιέρα στο λιμάνι

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

499

Το ρεκόρ των 250.000 επιβατών για τη σεζόν ως τον Σεπτέμβριο κατάφερε να σπάσει το λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο με 150 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι τώρα έχει καταφέρει να επιτύχει ποσοστά αντίστοιχα με αυτά του 2019.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Οκτώβριος θα είναι ένας πολύ δυναμικός μήνας για την κρουαζιέρα, παράλληλα με το γεγονός ότι αναμένονται άλλες 40 προσεγγίσεις ακόμα κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο, εκτιμάται ότι το ρεκόρ των 300.000 επιβατών μέσω του λιμανιού θα επαναληφθεί. Κι όλα αυτά, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Μηνάς Παπαδάκης, συμβαίνουν ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τα αυστηρά πρωτόκολλα περιορισμού εξάπλωσης του κοροναϊού, με αποτέλεσμα τα πλοία να ταξιδεύουν κατά μέσο όρο με το 50% των πληροτήτων τους.

«Εφόσον όλες οι προσεγγίσεις γίνονταν με το 100% από τις πληρότητες που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα πλοία, εκτιμώ ότι θα μπορούσαμε και φέτος να έχουμε σπάσει το ρεκόρ προσελεύσεων στο λιμάνι του Ηρακλείου» αναφέρει ο κ. Παπαδάκης.

Από την παρουσίαση του Ηρακλείου ως ιστορικού, πολιτισμικού και γαστρονομικού προορισμού στα στελέχη κρουαζιέρας.
Από την παρουσίαση του Ηρακλείου ως ιστορικού, πολιτισμικού και γαστρονομικού προορισμού στα στελέχη κρουαζιέρας.

Στο μεταξύ, ήδη υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές και για την επόμενη χρονιά, αφού με βάση τα στοιχεία των πρώτων κρατήσεων που υπάρχουν για πλοία που αναμένεται να φθάσουν στο Ηράκλειο, υπολογίζεται πως υπάρχει αύξηση της τάξεως του 15%. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος έχει θέσει ως στόχο της το λιμάνι του Ηρακλείου να καταφέρει να βρεθεί μέσα στα 3 πρώτα λιμάνια ως προς τις προσεγγίσεις κρουαζιέρας. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη πανελλαδικά θέση, θεωρείται πως ο στόχος δεν είναι ανέφικτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού οργάνωσε το πρώτο “Familiarization Trip”, που περιλαμβάνει ταξίδι εξοικείωσης ανώτερων στελεχών   διεθνών εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας στο Ηράκλειο, το οποίο και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο. Το “Familiarization Trip” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε πολιτισμικούς, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και γαστρονομικούς προορισμούς ενώ έχει ως στόχο του να εδραιωθεί το Ηράκλειο ως ιδιαίτερος τόπος, αλλά και να ενισχυθεί η υπεραξία του.  «Θέλουμε η κρουαζιέρα να ενδυναμωθεί στο Ηράκλειο και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε το πρώτο familiarization trip» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού για να προσθέσει:

«Ουσιαστικά παρέχουμε ένα ταξίδι σε στελέχη κρουαζιέρας, μέσα από το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουν άγνωστες πτυχές του Ηρακλείου, του πολιτισμού, της ιστορίας και της γαστρονομίας μας. Είναι ένα ταξίδι γνωριμίας με της ιδέες, την κουλτούρα, τον πολιτισμό της Κρήτης».

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης, απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση των προσεγγίσεων Home Ports, διευκρινίζοντας πως ήδη έχει εκκινήσει ο σχεδιασμός για το 2025. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο πάντως του Οργανισμού, τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η ανταπόκριση που φαίνεται πως υπάρχει κινούνται σε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, βελτιώνοντας συνεχώς την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει