Αναβαθμίζεται το Κ.Υ. Ανωγείων

199

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη είχε χθες το πρωί στο γραφείο του ο διοικητής της 7ης Υ.Πε. Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, παρουσία του υποδιοικητή της υπηρεσίας, Δημήτρη Αγαπίου.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ανωγείων και την αναβάθμιση τόσο των κτηριακών εγκαταστάσεών του, όσο και του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση του κτηρίου του Κ.Υ. Ανωγείων από την 7η ΥΠε. Κρήτης, με τη συνδρομή του Δήμου Ανωγείων.

Για τις ανάγκες αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας ο κ. Παπαβασιλείου δεσμεύθηκε για την προμήθεια νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος και εμφανιστηρίου, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων, με χρηματοδότηση της 7ης Υ.Πε. Κρήτης.

Ο διοικητής της 7ης Υ.Πε. Κρήτης επίσης ενημέρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα το ΚΥ Ανωγείων θα επισκεφθούν οι μελετητές για την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων της μονάδας υγείας και την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής της απόδοσης, έργο το οποίο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στο Πρόγραμμα INTERACT in Crete ELENA.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει