ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Πληθώρα εκδηλώσεων και σήμερα…

296

Συνεχίζεται με πληθώρα εκδηλώσεων και σήμερα  Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου το  του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’οδόν 2022».

Ειδικότερα:

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21:00 – 23:30 Συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη

Η Παυλίνα είναι έτοιμη για να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο και γεμάτο φρεσκάδα πρόγραμμα γεμάτο από την ενέργεια και το ταλέντο της, μια μουσική παράσταση με σκοπό να φέρει κοινό και καλλιτέχνη πιο κοντά.

Μαζί της επί σκηνής οι: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μηνάς Λιάκος, Σπύρος Μάνεσης, Νίκος Κόλλιας

  • ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

11:00 – 12:00 Ανοικτές Ξεναγήσεις στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022 η «Β.Δ.Β.»  πραγματοποιεί ανοικτές ξεναγήσεις για το κοινό.     H Βιβλιοθήκη μας κλείνει φέτος 110 χρόνια λειτουργίας και θεωρείται ένα από τα κορυφαία πνευματικά ιδρύματα της Κρήτης αλλά και της χώρας μας.

Επιμέλεια Ξεναγήσεων: Δημήτρης Σάββας (Προϊστάμενος «Β.Δ.Β.»)

  • ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21:15 – 22:30 Λυρικό Θέατρο του Δρόμου «O SOLE MIO»

Μια εκδήλωση του Λυρικού Θεάτρου Κρήτης με ρεπερτόριο από οπερέτα και μιούζικαλ καθώς και αγαπημένα τραγούδια.

Ερμηνεύουν: Μαρία Χατζάκη (Σοπράνο), Γιώργος Ψαρουδάκης (Τενόρος), Μάνος Χριστοφακάκης (Μπάσος)

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

20:00 – 21:00 Πλουμιστά Παραμύθια: Ιστορίες από τη Μικρά Ασία

Σκοποί μικρασιάτικοι και παραμύθια από τις αλησμόνητες πατρίδες.

21:00 – 22:00 Καντάδες, βαλς και ταγκό στο παλιό Μεγάλο Κάστρο

Τις καντάδες, τον ερωτικό κώδικα επικοινωνίας των παλιών Καστρινών θα ζωντανέψει η Χορωδία Μαλίων   υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη, ενώ το Χορόσπιτο του Γιάννη Πλαγιωτάκη θα παρουσιάσει μια ρομαντική χοροεσπερίδα εποχής   με τη συνοδεία του Βαγγέλη Βαρδάκη και του Κωστή Αβυσσινού.

22:10 -23:30 Συναυλία με τους «The Variables»

Συντελεστές: Ιωάννης Μαρίνος Μαραγκουδάκης – Πλήκτρα, Έλενα Βιαννιτάκη – Vocals, Μανώλης Μαρκάκης – Κιθάρα, Vocals

  • ΚΟΥΜΠΕΣ

21:00 – 22:30  Reformation Project.  Το Reformation Project είναι ένα μουσικό σύνολο το οποίο παρουσιάζει έναν «αναμορφωμένο» τρόπο εκτέλεσης διαφόρων κομματιών, κυρίως της παραδοσιακής Κρητικής μουσικής αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Συντελεστές: Έκτορας Κυριάκου (λαούτο, φωνή), Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο), Χάρης Μπάκας (κρουστά)

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

18:00 – 19:00 «Πετάει- πετάει» η Μουσική.

.  Αφήγηση-εκπαίδευση από την Μαννιάνα Μιγάδη και την Χρυσαλίδα κέντρο σωματικής και ψυχικής ευεξίας και χαλάρωσης.

19:00 – 20:20 Σεμινάρια πολεμικής και θεραπευτικής τέχνης Tai Chi: Η Ομάδα Νόημα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό σύλλογο Six Harmonies Praying Mantis διοργανώνει   σεμινάρια της πολεμικής αλλά και θεραπευτικής τέχνης του Tai Chi από τον δάσκαλο του συστήματος Six Harmonies Praying Mantis Ιωάννη Σφακιανάκη.

20:30 – 22:00 «Οι χοροί της Κρήτης» από το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού.

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού παρουσιάζει χορούς της κρητικής παράδοσης, γνωστούς και ξεχασμένους στην πάροδο του χρόνου. Μουσικά συνοδεύει το συγκρότημα του Γιάννη Σμαραγδάκη.

22:00 – 23:45 Μουσική Παράσταση:  Η Σμύρνη στη μουσική της Κρήτης

Η Κρήτη αποτέλεσε ένα γεωγραφικό χώρο, όπου στα αστικά της κέντρα υπήρξαν πολλές επιρροές από τον ποικίλο κόσμο που μετανάστευσε, έζησε και παρήγαγε καλλιτεχνικό έργο. Η μουσική είναι ένα στοιχείο που αποτυπώνει την εικόνα της εποχής αυτής. Επιρροές από τη μουσική της Σμύρνης, τα λιμάνια του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας σε συνδυασμό με το ντόπιο στοιχείο, συνθέτουν νέες φόρμες στον μουσικό ορίζοντα του νησιού.

Αναζητώντας τις πηγές τους, οι μουσικοί Ιωάννα Καλλέργη, Μανώλης Τζανάκης, Χάρης Παναγιωτάκης και Κωστής Μακάκης ασχολούνται με την συγκεκριμένη περίοδο, μελετώντας ρεπερτόριο, φόρμες και λειτουργίες που προβάλει η μουσική στον γενικότερο κοινωνικό ιστό, σαν έκφανση.

Συντελεστές: Καλλέργη Ιωάννα (τραγούδι), Μακάκης Κωστής (βιολί, λαούτο), Παναγιωτάκης Χάρης (λύρα), Τζανάκης Μανώλης (ούτι, μπουζούκι)

  • ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ

21:00 – 23:00  Συναυλία: «Κελαηδούνε μπουζουκάκια»

Ένα ταξίδι από το Πειραιά, την Αθήνα του μεσοπολέμου, την χρυσή εποχή των λαϊκών συνθετών.

Συντελεστές: Γιάννης Παξιμαδάκης (μπουζούκι, φωνή), Νίκος Σταματάκης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Κοντογιάννης (μπουζούκι, φωνή), Θέμης Πολυζωάκης (βιολί), Θύμιος Μπαρδαμάσκος (μπουζούκι, φωνή)

Συνεχίζουν: η Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας, η Έκθεση Φωτογραφίας «Μάτια που νιώθουν, χέρια που μιλούν» στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, η Διαπολιτισμική έκθεση /εργαστήριο “Καμπάνες του Κόσμου” από το Περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου, η Έκθεση Φωτογραφίας «Faces» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στο κτήριο της  (Ε.Φ.Ε.Η.)  καθώς και η Έκθεση Φωτογραφίας “Φωτογραφία Δρόμου” από την Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη στην εξωτερική πλευρά του  Πάρκου Γεωργιάδη.

Επίσης ξρκίνησαν τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Πηλού στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και τα εργαστήρια ψηφιδωτού MOSAIC Kid’s Art Lab στο Πάρκο Γεωργιάδη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει