ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αβάσταχτα ξεδιάντροποι!

635

-Αν η γαλανόλευκη είχε φωνή,

θα ούρλιαζε από ντροπή

Πόσο διεστραμμένος μπορεί να είναι κάποιος που χασκογελά και βάζει καρδούλες σε ρεπορτάζ με νεκρά προσφυγόπουλα; Το 4χρονο κοριτσάκι, το οποίο μπήκε με τους γονείς του στο πλοιάριο του μαρτυρίου, ξεψύχησε στην αγκαλιά της μάνας του από πείνα και δίψα. Για μέρες και νύχτες τούς υποχρέωναν να πίνουν θαλασσινό νερό. Τις ημέρες ψήνονταν κάτω από τον καυτό ήλιο, τις νύχτες έτρεμαν από το κρύο. Κάποιος προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του από την απόγνωση.

Τα κύματα κατάπιαν δύο νεαρούς Σύρους μπροστά στα μάτια των υπολοίπων. Ορισμένοι έσφιξαν τα βλέφαρα μήπως και ξορκίσουν την εικόνα του χαμού.  Μία 23χρονη από την Παλαιστίνη υπέστη σοκ όταν συνειδητοποίησε ότι η καρδιά του μωρού που κουβαλούσε στην κοιλιά της είχε πάψει να χτυπά τις τελευταίες ημέρες. Ο άνδρας της εκλιπαρούσε τους διακινητές μήπως τη λυπηθούν και της δώσουν μια στάλα νερό και κανένα μπισκότο. Άφησαν πίσω τους ό,τι είχαν και δεν είχαν. Το σπίτι τους το μεταβίβασαν στον πατέρα του καπετάνιου (κάτι σαν τον πορθμέα του Άδη)  ως αντίτιμο για τα… μεταφορικά.

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι τι ακριβώς έχουν μέσα στο κεφάλι και στην ψυχή τους όλοι εκείνοι που χαχανίζουν με τέτοιες τραγωδίες. «Πνίξτε τους» προτρέπουν και τρομάζω.  Κανένας σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή, καμία συμπόνια, κανένας οίκτος.

Ένα παιδάκι ξεψυχάει από πείνα και δίψα μέσα σε μία καταραμένη βάρκα και εκείνοι αντί έστω να σιωπήσουν, «κατασπαράσσουν» σαν όρνεα την σάρκα του. Αβάσταχτα ξεδιάντροποι.

Αλήθεια, πώς γίνεται ένας άνθρωπος να έχει καλοσύνη  μέσα του όταν εκφράζεται με τέτοιο  τρόπο για ένα νεκρό παιδί; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να είναι ψυχικά και πνευματικά υγιής όταν χασκογελάει με το θάνατο ανήμπορων πλασμάτων;

Δεν έχουν μακριά δόντια και νύχια, ούτε κόκκινα μάτια.  Στα προφίλ τους η φουκαριάρα η γαλανόλευκη σε πρώτο πλάνο. Αν είχε φωνή, θα ούρλιαζε από ντροπή.

Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους… καλούς πατριώτες, καλούς χριστιανούς και καλούς οικογενειάρχες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει