Στη Σούπερ Λιγκ 2 μέχρι νεωτέρας ο Εργοτέλης

Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΤΗΝ ΠΑΕ ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ 22/9 ΑΛΛΙΩΣ Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

334

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα το σχέδιο των ανθρώπων του Εργοτέλη για τη διατήρηση της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ 2, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να ενεργοποιεί το συμφωνητικό που με κόπο συνέταξε με την πλευρά του Μάγκεντ Σάμι, ο οποίος παραχωρεί (επιτέλους) δωρεάν τις μετοχές του στη μήτρα του συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη «άναψε» με μεγάλη πλειοψηφία το πράσινο φως προκειμένου η ομάδα να εξαντλήσει τα περιθώρια παραμονής στη SL2 (την επιλογή της Γ’ Εθνικής ψήφισε μόνο ο κ. Τζώρτζογλου με τον κ. Σκεπάρνη) ωστόσο ο δρόμος μέχρι αυτό το σημείο, έχει «αγκάθια».

Το κυριότερο από αυτά αφορά τον Αιγύπτιο επιχειρηματία, ο οποίος οφείλει να φανεί συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε στους παράγοντες του συλλόγου, καταθέτοντας μέχρι 22 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση (200.000 ευρώ) από τα συνολικά 370.000 που προβλέπεται στο συμφωνητικό. Τα χρήματα αυτά αφορούν τα ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο που αναλαμβάνει να καλύψει ο Σάμι. Σε διαφορετική περίπτωση, όλος ο σχεδιασμός θα ανατραπεί και η ομάδα, μη έχοντας άλλη λύση, θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιώργος Στειακάκης ανέλυσε στη Γ.Σ. τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για να μην καταρρεύσει η ομάδα:

«Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο και τώρα παίζει μπάλα ο Ερασιτέχνης. Εγιναν πολλές προσπάθειες, από τον κ. Σεβαστάκη οι περισσότερες, για να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η ΠΑΕ αλλά δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με έναν ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη. Καταφέραμε ως Ερασιτέχνης να συντάξουμε ένα συμφωνητικό με τον κ. Σάμι προκειμένου να μας μεταβιβάσει άνευ τιμήματος τις μετοχές του, καλύπτοντας ο ίδιος τα χρήματα που χρωστάει στο δημόσιο και είναι πλέον 370.000 ευρώ. Το ποσό αυτό έχει ρυθμιστεί σε 20ετια αλλά θέλει να μπούμε εγγυητές το προεδρείο του Ερασιτέχνη.

  Υπέρ της συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2 ψήφισαν    οι φίλοι του Εργοτέλη στη χθεσινή Γ.Σ.
Υπέρ της συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2 ψήφισαν οι φίλοι του Εργοτέλη στη χθεσινή Γ.Σ.

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας, κάποιοι θα μας πουν τρελούς αλλά εδώ που είμαστε, λειτουργούμε περισσότερο με το συναίσθημα και όχι με τη λογική. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό και να βάλουμε πλάτη για να κρατηθεί η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα», τόνισε ο κ. Στειακάκης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, εφόσον έρθουν εγκαίρως τα πρώτα χρήματα από τον Σάμι, η ομάδα θα προχωρήσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονηθεί για τη SL2 από τον τεχνικό διευθυντή Σταύρο Λαμπράκη και τον Μανώλη Σουτζή που θα είναι ο προπονητής του Εργοτέλη σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, σήμερα που λήγει η μεταγραφική περίοδος, θα κατατεθούν 11 συμβόλαια παικτών, με την ΠΑΕ βέβαια να ρυθμίζει και το ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας.

«Αν στις 22/9 βάλει τα χρήματα ο Σάμι, προχωράμε. Αλλιώς πάμε στη Γ’ Εθνική», ξεκαθάρισε ο κ. Στειακάκης.

  Υπέρ της συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2 ψήφισαν    οι φίλοι του Εργοτέλη στη χθεσινή Γ.Σ.Μετά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των φίλων του Εργοτέλη για την επόμενη μέρα, το λόγο πήρε ο Μανώλης Σεβαστάκης, ο οποίος ουσιαστικά αποκάλυψε γιατί έκανε πίσω πριν από μία εβδομάδα και ζήτησε τη συνδρομή των φιλάθλων για να παραμείνει ο Εργοτέλης στις επαγγελματικές κατηγορίες: «Το χρέος της ΠΑΕ μειώθηκε από 1,3 εκ. ευρώ στις 800.000. Δυστυχώς όταν ζήτησα μία μικρή ενίσχυση για να μη χαθούν οι παίκτες, δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους Εργοτελίτες.

Τώρα όμως χρειαζόμαστε χρήματα και αν δεν τα βρούμε, να πάμε στο τοπικό. Με τον Σάμι είχα πολύ καλές σχέσεις αρχικά αλλά όταν αναίρεσε τη βοήθεια που μου υποσχέθηκε, τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα έχει βάλει όρο να μη βρίσκομαι στην ΠΑΕ προκειμένου να ενεργοποιήσει τη συμφωνία με τον Ερασιτέχνη. Εγώ πλήρωσα την τρέλα μου και ήρθε η στιγμή να βοηθήσει και ο κόσμος την ομάδα. Πιστεύω ότι και ο κ. Βρέντζος θα βοηθήσει όσο μπορεί».

Όπως εκτιμούν οι άνθρωποι του Εργοτέλη, ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ στη SL2 θα κυμανθεί στις 800.000 ευρώ, με την ελπίδα βέβαια να εισπραχθούν τα χρήματα από το Στοίχημα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο (περίπου 400.000).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει