Συνεχίζεται το πρόγραμμα στο Μαλεβίζι

486

Συνεχίζεται υπό την προϋπόθεση των καλών καιρικών συνθηκών το πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Κρήτης, σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.  Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στο Γάζι, την Παρασκευή στα Καλέσα και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην Αχλάδα.

Από σήμερα αρχίζει επίσης και ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός στη Γαλύφα του Δήμου Χερσονήσου.

Γενικός δολωματικός ψεκασμός αρχίζει ακόμα σήμερα στις Βούτες του Δήμου Ηρακλείου, αύριο στις Δαφνές και την Παρασκευή στη Φοινικιά.  Ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός προβλέπεται να αρχίσει επίσης από το Σάββατο στον Καμαριώτη του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ την Τρίτη ψεκασμοί πραγματοποιούνται σε Αηδονοχώρι – Αστυράκι και Γωνιές Μαλεβιζίου.

Την Παρασκευή αναμένεται επίσης να αρχίζει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και ειδικότερα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιγόρτυνου.

Αρχίζει παράλληλα αύριο από τη Μεγάλη Βρύση ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στην Αγία Βαρβάρα, το Λαράνι και τον Πρινιά.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.  Τηλ. Επικοινωνίας  ΔΑΑ ΠΕ Ηρακλείου:  2810252976 – 2813407980.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει