Σταλίδα: Στα χέρια ληστών ο πρώην δήμαρχος και η οικογένειά του

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταμεσονύκτια εισβολή

476

«Πού είναι το χρηματοκιβώτιο;» ρωτούσαν επίμονα τον πρώην δήμαρχο Μαλίων κ. Νικηφόρο Λαμπρινό, οι τέσσερις νεαροί ληστές που εισέβαλαν μεταμεσονύκτιες ώρες στη μονοκατοικία της οικογένειας, στην περιοχή της Σταλίδας. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και στην πραγματικότητα μόνο ο ένας ήταν εκείνος που μιλούσε σπαστά ελληνικά, όπως περιγράφεται. Οι άλλοι τρεις είχαν «σφραγίσει» το στόμα τους μπροστά στα μέλη της οικογένειας, τον πρώην δήμαρχο και γνωστό ξενοδόχο, τη σύζυγό του και την κόρη τους.

Το όλο σκηνικό ήταν αναμφίβολα τρομακτικό για την οικογένεια καθώς ο καθένας μπορεί να φανταστεί πώς είναι να εισβάλλουν άγνωστοι στο σπίτι σου, μέσα στη νύχτα, υπό την απειλή μαχαιριού. Αν και οι δράστες δεν ήταν σκληροί και βίαιοι προς τους γονείς και την κόρη, όπως δυστυχώς έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο οι άνθρωποι βίωσαν δύσκολες ώρες.

Εκτιμάται ότι οι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία από μία πόρτα που βρισκόταν σε ανάκληση. Η κατοικία δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας ούτε είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Το σπίτι έχει κήπο, ενώ από την πίσω πλευρά υπάρχουν χωράφια. Αστυνομικοί υπολογίζουν ότι οι δράστες μπήκαν και βγήκαν από την πίσω πλευρά.

Κινήθηκαν αθόρυβα μέσα στο σκοτάδι μέσω χωματόδρομου και εν συνεχεία, πιθανότατα, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο της παλαιάς εθνικής οδού Σταλίδας-Μαλίων.

Οι ληστές έδεσαν τα τρία μέλη της οικογένειας με σεντόνι γύρω από καρέκλες, εμμένοντας για το χρηματοκιβώτιο.

Μάταια οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν ότι δεν υπήρχε στο σπίτι το χρηματικό ποσό που ενδεχομένως εκείνοι φαντάζονταν, ούτε καν χρηματοκιβώτιο.

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στην «Π» ότι κάποια στιγμή ο πρώην δήμαρχος πρότεινε να βγουν οι τρεις έξω και να παραμείνει μόνο ο ένας μέσα προκειμένου να του δώσουν όσα χρήματα είχαν στο σπίτι.

Τελικά, οι δράστες φέρεται να αποχώρησαν με ένα ποσό της τάξης των 2.900 ευρώ και κάποια χρυσαφικά. Πριν αποχωρήσουν όμως, φρόντισαν να ρίξουν και μόνοι τους μια ματιά στο σπίτι, αναστατώνοντας όλους τους χώρους, προκειμένου να  βεβαιωθούν ότι πράγματι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

Όταν πλέον τράπηκαν σε φυγή, τα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους.

Ο χώρος εντός και εκτός κατοικίας έχει σαρωθεί από αστυνομικούς της σήμανσης.

Δυστυχώς, όπως προαναφέρθηκε, η κατοικία δε διέθετε κάμερες ασφαλείας, ενώ η διαδρομή μέσω της οποίας διέφυγαν μέσα από τα χωράφια, δεν προσφέρεται για κάμερες. Όμως οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, δεν απογοητεύονται. Πιστεύουν ότι θα βρεθεί η άκρη, χρειάζεται όμως χρόνος και…δρόμος.

Διάφορα είναι και τα σενάρια όσον αφορά τους δράστες. Θεωρείται πολύ πιθανό η ληστεία στη συγκεκριμένη κατοικία να ήταν στοχευμένη.

Ο κ. Λαμπρινός είναι παραδοσιακός ξενοδόχος, από τους πιο παλιούς, διατηρεί ωστόσο πάντα χαμηλό προφίλ.

Μπορεί κάποιος ή κάποιοι από τους δράστες να σχετίζονται μαζί του με κάποιο τρόπο, για παράδειγμα μέσα από τον επαγγελματικό χώρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει