Προσεύχονται για τον 53χρονο Michael που αγνοείται στον Ψηλορείτη 

417

«Πού είσαι Michael;» διερωτάται σε ανάρτησή του απεγνωσμένος, στενός συγγενής του 53χρονου αγνοούμενου Γερμανού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη διαδρομή προς το Καμαραϊκό σπήλαιο, στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη, τα ξημερώματα του Σαββάτου οπότε και έστειλε τα τελευταία sms σε φιλικά του πρόσωπα. Δεκάδες είναι τα μηνύματα φίλων και γνωστών που προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στην οικογένεια ώστε όλη αυτή η περιπέτεια να έχει αίσια έκβαση τελικά. «Προσευχόμαστε για εκείνον…» γράφουν οι περισσότεροι.

Και χθες οι έρευνες αστυνομικών, πυροσβεστών και εθελοντών συνεχίστηκαν σε περιοχές του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη. Εισερχόμενοι πλέον στο πέμπτο 24ωρο, οι διασώστες εμφανίζονται κάπως «κουμπωμένοι», όμως δεν εγκαταλείπουν. Ψάχνουν εναγωνίως για ένα ίχνος, ένα σημάδι που μπορεί να τους οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Οι Αρχές έχουν ενημερώσει και τους βοσκούς που έχουν τα ζώα τους στα ψηλά ώστε να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά.

Όπως έγραψε και χθες η «Π», στα τελευταία μηνύματα που είχε στείλει σε οικεία του πρόσωπα ο 53χρονος ενημέρωνε ότι είχε χαθεί, έδειχνε ωστόσο ψύχραιμος. «Ξημερώνει… Θα βρω τον δρόμο να γυρίσω. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το περιεχόμενό τους παρέπεμπαν σε έναν άνθρωπο που έδειχνε ότι  ήταν σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, γι’ αυτό και δεν θεωρούσε σκόπιμο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται, να κινητοποιήσει  τις Αρχές. Ο 53χρονος, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανηφόρησε από τις Καμάρες προς το Καμαραϊκό σπήλαιο πρωινές ώρες  της Παρασκευής. Άφησε το αυτοκίνητό του στο χωριό και τράβηξε τον δρόμο για το σπήλαιο.

Είναι μία διαδρομή που χρειάζεται 3,5 με 4 ώρες. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι μεσημβρινές ώρες πια, ο 53χρονος θα έπρεπε να είχε φθάσει στο σπήλαιο. Έφθασε όμως; Χάθηκε στη διαδρομή και πήγε αλλού; Βρήκε το σπήλαιο, ξεχάστηκε στην εξερεύνηση και τον έπιασε η νύχτα; Κανείς δεν ξέρει. Ο αγνοούμενος, όπως και μέλη της οικογένειάς του, είχε στενούς δεσμούς με την Κρήτη και την επισκέπτονταν τακτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει