Μαρτυρικός θάνατος για 4χρονο αγγελούδι σε μία βάρκα χωρίς νερό

Στη Μεσσαρά το πλοιάριο με τους πρόσφυγες και μετανάστες

425

Ξεριζώθηκε από την πατρίδα της αγκαλιά με το 4χρονο παιδί της και τελικά το έχασε με μαρτυρικό τρόπο πριν προλάβουν να φθάσουν στη γη της… επαγγελίας. Το άτυχο πλασματάκι κατέρρευσε από την αφυδάτωση, έπεσε σε κώμα και τελικά ξεψύχησε μέσα σε μία βάρκα με δεκάδες μετανάστες στη Μεσόγειο, περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης.

Είναι μία ακόμα τραγωδία από τις τόσες που «γράφονται» σχεδόν καθημερινά (και πολλές φορές δεν μαθαίνουμε) στα  νερά της Μεσογείου, με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.  Το 4χρονο αγγελούδι υπέφερε από την πείνα και τη δίψα και τελικά «έσβησε» στη διαδρομή προς τη δύση και τον πολιτισμό της. Όταν αποφάσισαν, παρά τις πιέσεις και τα κλάματα της μάνας, να ζητήσουν βοήθεια, ήταν ήδη αργά.

Μέλη πληρώματος παραπλέοντος φορτηγού πλοίου με σημαία Μάλτας προσπάθησαν να βοηθήσουν το παιδάκι, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Έτσι στήθηκε επιχείρηση από αέρος με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Αν και το πλοιάριο έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, το ελικόπτερο έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή και παρέλαβε το 4χρονο παιδί μαζί με τη μητέρα του προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο Χανίων. Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών και γιατρών, δεν κατέστη δυνατό να ανανήψει.

Η τραγική αυτή κατάληξη προκάλεσε θλίψη σε όλους… Στο μεταξύ χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 61 μετανάστες, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού, θα οδηγούνταν σε θαλάσσια περιοχή της Μεσσαράς, πιθανότατα στους Καλούς Λιμένες, ώστε οι επιβαίνοντες να μεταφερθούν και  να φιλοξενηθούν για δύο-τρεις ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών.  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, με τη βοήθεια της Αναπτυξιακής Ηρακλείου διατέθηκαν  για τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των 61 μεταναστών στρώματα, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαρά ρούχα κλπ

Επί ποδός βρίσκονταν Αστυνομία, Λιμενικό, ΕΚΑΒ, Ερυθρός Σταυρός και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει