Τα τελευταία sms του 53χρονου Γερμανού ξημερώματα Σαββάτου

Κορυφώνεται το θρίλερ στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη 

361

«Ξημερώνει… Θα βρω τον δρόμο να γυρίσω. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…». Σε αυτό το πνεύμα κινούνταν τα τελευταία μηνύματα του 53χρονου Michael,  του Γερμανού που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου οπότε και είχε την τελευταία του επικοινωνία με πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι στα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με φιλικά του πρόσωπα ο 53χρονος ορειβάτης, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανέφερε ότι είχε χαθεί, όμως έδειχνε ψύχραιμος και καθησυχαστικός. Το περιεχόμενο τους παρέπεμπαν σε έναν άνθρωπο που έδειχνε ότι  ήταν σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, γι’ αυτό και δεν θεωρούσε σκόπιμο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται, να κινητοποιήσει  τις Αρχές.

Ο 53χρονος ανηφόρησε από τις Καμάρες προς το Καμαραϊκό σπήλαιο πρωινές ώρες της Παρασκευής. Άφησε το αυτοκίνητο του στο χωριό και τράβηξε το δρόμο για το σπήλαιο. Είναι μία διαδρομή που χρειάζεται 3,5 με 4 ώρες.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι μεσημβρινές ώρες πια ο 53χρονος θα έπρεπε να είχε φθάσει στο σπήλαιο. Έφθασε όμως; Χάθηκε στη διαδρομή και πήγε αλλού; Βρήκε το σπήλαιο, ξεχάστηκε στην εξερεύνηση και τον έπιασε η νύχτα;

Το βέβαιο είναι ότι τα πρώτα μηνύματα προς τους δικούς του ανθρώπους στάλθηκαν νυκτερινές ώρες και συνεχίστηκαν σχεδόν μέχρι τα ξημερώματα.

Ο 53χρονος Michael έδινε την εντύπωση ότι είχε τον τρόπο να διανυκτερεύσει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σαββάτο και στην συνέχεια θα επιχειρούσε κατάβαση προς τις Καμάρες όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητο του.

Ο Γερμανός δικηγόρος σκεφτόταν ν΄αγοράσει δικό του σπίτι στη Μεσσαρά
Ο Γερμανός δικηγόρος σκεφτόταν ν΄αγοράσει δικό του σπίτι στη Μεσσαρά

Δυστυχώς όμως και ενώ έδινε την αίσθηση ότι σύντομα αυτή η περιπέτεια θα είχε αίσιο τέλος, τα ίχνη του χάθηκαν οριστικά και αυτό άρχισε να εντείνει την ανησυχία συγγενών και φίλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κρήτη αναμένεται τις επόμενες ώρες συγγενικό του πρόσωπο από τη Γερμανία, ενώ υπάρχει στενή επαφή της Γερμανικής πρεσβείας με τις Ελληνικές Αρχές για την πορεία των ερευνών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο αγνοούμενος όσο και η οικογένεια του έχουν ιδιαίτερο δέσιμο με την Κρήτη. Συγγενείς του διατηρούν σπίτι στην περιοχή της Μεσσαράς και φέρεται και ο ίδιος να σκέφτεται την απόκτηση μιας δικής του κατοικίας.

Στο προφίλ του υπάρχουν φωτογραφίες με τον ίδιο να κάνει πεζοπορία σε ορεινές περιοχές της Κρήτης. Φιλικό του πρόσωπο ανέφερε στην Αστυνομία ότι ο 53χρονος είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν την ευρύτερη περιοχή όπου τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

Για τον εντοπισμό του έχουν επιστρατευτεί drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ έχουν ενημερωθεί και όλοι σχεδόν οι βοσκοί της περιοχής που έχουν ψηλά τα ζώα τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει