Μικρός στα χρόνια, μεγάλος στις κλοπές!

Το ζικ-ζακ των αστυνομικών στα στενά των Καμινίων 

352

Ήταν στην εφηβεία ακόμα όταν, σχεδόν, ξέσπασε σε κλάματα επειδή ο συγκατηγορούμενος φίλος  του για κλοπές είχε οδηγηθεί στη φυλακή, σε αντίθεση με τον ίδιο που είχε διαφορετική ποινική μεταχείριση λόγω ανηλικότητας. Και αυτό του είχε πέσει βαρύ…

Δεν έχει καν  συμπληρώσει τα 18 και εντούτοις το όνομα του και πολύ περισσότερο η δράση του απασχολούν συστηματικά ΕΛ.ΑΣ και Δικαιοσύνη.

Χθες, για μία ακόμα φορά, βρέθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της βίας κατά υπαλλήλων.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, παραμονές των Φώτων, είχε και πάλι βρεθεί με χειροπέδες στα δικαστήρια ως εμπλεκόμενος σε  υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών σε εκκλησίες, περίπτερα, ταξί κλπ.

Μάταια οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προσπαθούσαν να τον συνετίσουν. Το κήρυγμα και η κατήχηση είχαν αποτύχει παταγωδώς. «Κύριε αστυνόμε, θα τελειώνουμε σήμερα;» ήταν το μόνο που τον ενδιέφερε να ρωτήσει.

Και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της ανάθεσης της επιμέλειας του σε επιμελητή ανηλίκων. Ο όρος παραβιάστηκε και έτσι οδηγήθηκε σε ίδρυμα ανηλίκων στο Βόλο. Δύο μήνες αργότερα το «έσκασε», όμως συνελήφθη στην Αγιά της Λάρισας για κλοπές. Οδηγήθηκε εκ νέου στο Ίδρυμα του Βόλου, όμως τον Ιούνιο την «κοπάνησε» για δεύτερη φορά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προσδιορίζουν χρονικά την έναρξη του νέου κύκλου κλοπών και διαρρήξεων με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

Στον ανήλικο Ηρακλειώτη και στους δύο νεαρούς Αλβανούς συγκατηγορούμενους του, 19 και 30 ετών αντίστοιχα, αποδίδεται πλήθος κλοπών και διαρρήξεων στην πόλη του Ηρακλείου, κυρίως στο κέντρο και στις δυτικές συνοικίες, καθώς επίσης περιφερειακά σε χωριά όπως Σκαλάνι, Άγιο Σύλλα, Άγιο Βλάσση, Αρχάνες, Αγιές Παρασκιές, Κουνάβους, Χουδέτσι, Αγία Πελαγία, Γάζι κ.α.

Στη δράση τους αποδίδονται 12 διαρρήξεις σε καταστήματα και 17 κλοπές οχημάτων, μηχανών, επιβατηγών και φορτηγών.

Ο ανήλικος απολογήθηκε χθες ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Ηρακλείου και λόγω ανηλικότητας αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθείται από επιμελητή ανηλίκων, ωστόσο με την έξοδο του από το ανακριτικό γραφείο συνελήφθη εκ νέου προκειμένου να οδηγηθεί πίσω στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου απ’ όπου το είχε σκάσει.

Οι δύο Αλβανοί συγκατηγορούμενοι του αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Πάντως η σύλληψη και των τριών στην περιοχή των Καμινίων ήταν αρκετά επεισοδιακή, αφού προσπάθησαν να διαφύγουν και το έβαλαν στα πόδια. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του ανήλικου οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ρίξουν πολύ τρέξιμο και ιδρώτα για να τον ακινητοποιήσουν αφού τους πήγαινε ζικ-ζακ στα στενά. Όταν πλέον κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, εκείνος φέρεται να προσπάθησε να τους απωθήσει με χέρια και πόδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει