ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Όταν οι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους…

Μια συζήτηση κατά την οποία τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση προσπαθούσαν να κρυφτούν πίσω από τα δάκτυλα τους, έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το ζήτημα των υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε το λάθος του για την νόμιμη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ωστόσο ακολούθησε το αφήγημα του ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα υποκλοπών, τονίζοντας πως παρακολουθήσεις γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κάνοντας σαφές πως επί των ημερών του δεν είχε παρακολουθηθεί κανένα δημόσιο πρόσωπο ή δημοσιογράφος, ενώ ο ίδιος δεν είχε τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΠ όπως έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε μάλιστα πως μοναδικός λόγος των παρακολουθήσεων ήταν ο πλήρης έλεγχος των πάντων που θέλει να έχει ο πρωθυπουργός.

Ουσιαστικότερες ήταν οι παρεμβάσεις των αρχηγών της Αντιπολίτευσης, που ανέδειξαν την ανάγκη για αλλαγή του νομικού πλαισίου, καυτηριάζοντας μάλιστα το γεγονός πως καμία παρακολούθηση πολιτικού προσώπου δεν πρέπει να θεωρείται νόμιμη. Την ίδια ώρα προχώρησαν και σε αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις προηγούμενων ετών, ισχυριζόμενοι πως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν θα είχαν κανένα απολύτως πεδίο ούτε καν για συζήτηση, σε οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη χώρα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ζήτησε συγκλίσεις, χωρίς απαντήσεις

Συγκλίσεις αναζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητστοτάκης, υποστηρίζοντας πως η συζήτηση οφείλει να πραγματοποιηθεί σε κλίμα εθνικής ευθύνης.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας λέγοντας ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεχόταν πυρά ότι παρακολουθούσε βουλευτές της και την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι είχε παγιδευτεί το κινητό τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σάντσεζ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε τα εξής: Κι εγώ πληροφορούμαι ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν εν δυνάμει πρωθυπουργός. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω και εγώ ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «Υποδέχτηκα με αυτοκριτική τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη» διευκρινίζοντας πως όταν την πληρθοφορήθηκα δεν δίστασα να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος και απάντησα με αλλαγές σε προσώπα και προτάσεις για πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ωστόσο μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη για το αν πιστεύει ότι ήταν παράνομη η επισύνδεση στο τηλέφωνό του, ότι μπορεί να «προσφύγει σε ελληνικά ή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια αν πιστεύει ότι η επισύνδεση αυτή ήταν παράνομη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα κινήσεις του για την αποδοχή του αιτήματος Τσίπρα αλλά και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής καθώς και τις προτάσεις με τις δέσμες μέτρων για τις αλλαγές στην ΕΥΠ  ανέφερε ότι χρειάζεται «προσοχή» καθώς «καμία πρωτοβουλία δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελεί η ΕΥΠ». Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στο όνομα της διαφάνειας δεν μπορούν να γίνουν φέιγ βολάν τα απόρρητα μιας μυστικής υπηρεσίας, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη συμπεριφορά του προϊονίζει τους θεσμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν μπορεί να εξαιρείται κάποιος πολιτικός στο θέμα των παρακολουθήσεων μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητάς του.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας ουσιαστικά να προλάβει τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε στην αντεπίθεση σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές και κατονομάζοντας τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Κοτζιά, Γιάννη Πανούση, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τις καταγγελίες τους ότι γίνονταν υποκλοπές και επί ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση εντός και εκτός χώρας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει τοξικό κλίμα με αφορμή τις υποκλοπές σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο. Και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας!

«Δεν θα επιτρέψω σε όσους καραδοκούν εντός και εκτός Ελλάδας να εκτρέψουν την χώρα από την πορεία της» δήλωσε και σημείωσε ότι «γνωρίζω δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας» που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας που έχει επιλέξει η πατρίδα μας».

Όλοι αυτοί πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επηρεάσουν την πολιτική σκηνή με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν είστε τιμητής, αλλά υπόλογος για τις υποκλοπές»ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν είστε τιμητής, αλλά υπόλογος για τις υποκλοπές»

Δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός για πρόταση μομφής, ο Αλέξης Τσίπρας ως ήταν αναμενόμενο ότι δεν πρόκειται να πράξει.

Ζήτησε όμως να συσταθεί χωριστή εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα της ΕΥΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργός πως «αν έχετε οποιαδήποτε σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην διστάσετε αύριο κιόλας να την πάτε στον εισαγγελέα».     Σε σχέση με τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη, ότι και επί την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν παρακολουθήσεις ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Το τελευταίο σας επιχείρημα δεν είναι ότι είστε αθώος, αλλά ότι όλοι κάνουμε τα ίδια.  Δεν είμαστε όλοι το ίδιο δεν είμαστε όλοι γόνοι μίας αριστοκρατίας με δικαιώματα ιδιοκτησίας στο κράτος και τη χώρα.   Δεν αντιμετωπίζουν όλοι στην αίθουσα το κράτος ως λάφυρο. Κύριε Μητσοτάκη εγώ δεν πήρα την ΕΥΠ στην ευθύνη μου».

Όπως τόνισε μάλιστα, «επί των ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού που να έπεσε θύμα επισύνδεσης. Ούτε ένας δημοσιογράφος γιατί μας ενοχλούσε για την έρευνά του».

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Η έρευνα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη θα γίνει αυτοτελώς και κατά προτεραιότητα».

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, είχε κατηγορήσει

ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος ζήτησε την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να ελέγξει τις μετεκλογικές εξελίξεις στο τρίτο κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά σήμερα δεν έρχεστε στο κοινοβούλιο ως τιμητής. Έρχεστε ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα. Ο λαός λέει φωνάζει ο κλέφτης» τόνισε για να προσθέσει:

«Πείτε μας, λοιπόν, εδώ και τώρα πόσοι ακόμη εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού παρακολουθούνται. Όσο δεν απαντάτε, όλοι σε αυτή την αίθουσα είναι εν δυνάμει στόχοι. Να νομοθετήσετε σήμερα κιόλας την κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου 87 του Νόμου 4790/2021, με το οποίο απαγορεύεται στην ΑΔΑΕ η γνωστοποίηση άρσης του Απορρήτου. Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο, ο εκάστοτε πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας, να δύναται να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους για λόγους “εθνικής ασφάλειας” ;

Γιατί παρακολουθούσατε τον ευρωβουλευτή, τότε υποψήφιο και σήμερα αρχηγό του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος ; Ποιος είναι ο λόγος “εθνικής ασφαλείας”, που επικαλείστε, και σας οδήγησε να προχωρήσετε στην παρακολούθηση των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη;

«Τον κ. Ανδρουλάκη, κύριε Μητσοτάκη, δώσατε εσείς εντολή να τον ακούν» υποστήριξε διευκρινίζοντας: «Δε σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε και τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα».

Σε σχέση με την παρακολούθηση Κουκάκη τόνισε πως όταν νομοθετήσατε μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στην ΑΔΑΕ, ότι παρανόμως παρακολουθείται, και μετά το αίτημά του να διερευνηθεί από την Αρχή και να ενημερωθεί για τον λόγο αυτής, δεν γνωρίζατε τι ακριβώς νομοθετείτε και γιατί ακριβώς το κάνετε;

Ανδρουλάκης: «Βουτηγμένος στην αλαζονεία ο πρωθυπουργός»Ανδρουλάκης: «Βουτηγμένος στην αλαζονεία ο πρωθυπουργός»

Να δώσει το παρών στην Εξεταστική Επιτροπή καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου όπως λέει «να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε δήλωσή του το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «σήμερα στη Βουλή εμφανίστηκε ένας Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία. Αρνήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.  Από το Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινά να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και συγχρόνως επιχειρείται η παγίδευση μου με ένα κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να με βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο».

«Αυτό, ο κ. Μητσοτάκης το θεωρεί σύνηθες, ενώ γνωρίζει ότι είμαι ο μόνος ευρωβουλευτής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον οποίο έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Επίσης, δεν απάντησε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι για την παρακολούθησή μου, που ενώ δεν συνέτρεχαν τα οκτώ χρόνια, που είμαι ευρωβουλευτής. Προέκυψαν ξαφνικά μόλις δήλωσα υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και εξαφανίστηκαν πάλι ξαφνικά με την εκλογή μου. Σταματήστε, κ. Μητσοτάκη, να περιφρονείτε ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία και αποτύχατε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν μπορεί να πει δημοσίως τους λόγους παρακολούθησης», συνέχισε και διερωτήθηκε πως «είναι νόμιμο και ηθικό ενώ λέει αυτό, συγχρόνως το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ανοησίες εμπλέκοντας τρίτες χώρες, οι οποίες τους διαψεύδουν εκθέτοντας την πατρίδα μας διεθνώς;»

«Και επειδή εξέφρασε μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης είχε το θράσος να δίνει και συμβουλές στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Με όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, δεν είστε σε θέση να συμβουλεύετε στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Ποιος έδωσε την εντολή;»ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Ποιος έδωσε την εντολή;»

«Αν αποτελεί ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, γιατί παρακολουθείτο και ποιος έδωσε την εντολή» διερωτήθηκε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το 2022 αναβιώνει η περίοδος 1990-1993 και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται. “Ποιους άλλους παρακολουθούσε ή παρακολουθεί η ΕΥΠ επί των ημερών σας; Δεν ξέρετε; Δε ρωτήσατε να μάθετε; Δεν σας ενδιαφέρει; Κύριε Μητσοτάκη, το ζήτημα δεν είναι να δικαιολογείστε λέγοντας ότι δεν ξέρατε. Το ζήτημα είναι ποιοι σας πιστεύουν.

Γιατί ακόμα και στελέχη της παράταξης σας, δεν σας πιστεύουν” τόνισε ο κ. Κατρίνης. Επίσης ο Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για το “όποιος ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ”, λέγοντας ότι όποιος ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. “Ψηφίζει να φύγουν και οι δύο. Συνεχίζουμε με την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ”.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στο πλέγμα των εταιρειών γύρω από το παράνομο λογισμικό Predator μεταξύ αυτών και η εταιρεία Intellexa και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει αυτή η εταιρεία στην Ελλλάδα, καθώς επέτρεψε την παράνομη χρήση του λογισμικού χωρίς να κάνει καμία έρευνα παρά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη εδώ και μήνες.

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «Όλοι μαζί τα ψηφίσατε»ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «Όλοι μαζί τα ψηφίσατε»

Σκοτεινό κι επικίνδυνο χαρακτήρισε το θεσμικό πλαίσιο παραβίασης του απορρήτου επικοινωνιών ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ένα μήνα τώρα, δεν ακούσαμε τίποτα για τον νόμο που υπάρχει από το 1994. Δηλαδή, έναν νόμο που υπάρχει εδώ και 28 χρόνια (!) και σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες» ανέφερε για να προσθέσει:

«Τραγική ειρωνεία η τροπολογία του ‘21 που υπερψήφισε τότε και το ΠΑΣΟΚ και τώρα τη λούζεται ο πρόεδρός του».

Αναφέροντας ξανά τις ευθύνες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, ισχυρίστηκε ότι «όλοι μαζί ψήφισαν τον κοινοτικό Κανονισμό του 2016 και τον νόμο 4624 το 2019, για τη νομιμοποίηση της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Όλοι μαζί ψήφισαν την Αστυνομική Οδηγία 2016/680 της ΕΕ που περιορίζει το δικαίωμα ενημέρωσης του πολίτη που παρακολουθείται».

«Εσείς ως κυβέρνηση, όχι μόνο το ανεχτήκατε αλλά και το εμπλουτίσατε, όταν με τον νέο Ποινικό Κώδικα υποβαθμίσατε από κακούργημα σε πλημμέλημα την υποκλοπή των επικοινωνιών και τη χρήση των προϊόντων της!» τόνισε για να προσθέσει: «Χώρια που ψηφίσατε νόμο που σε άρθρο ορίζει πως η άρση του απορρήτου θα γίνεται αποκλειστικά από τον Εισαγγελέα της ΕΥΠ!»  Και προς το ΠΑΣΟΚ, «κι εσείς δεν έχετε καμιά ευθύνη, όταν -εκτός όλων των άλλων- πριν μερικούς μήνες ψηφίζατε μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωπαϊκό κανονισμό 2021/821 που νομιμοποιεί την παραγωγή, εμπορία, διακίνηση κατασκοπευτικού λογισμικού, δηλαδή λογισμικά τύπου Pegasus, Predator κ.λ.π.;». Ο  Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε και για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: «Νοέμβρης 2016, Απρίλης 2017, Γενάρης 2019, Ιούνης 2020, Απρίλης 2022 επαναλαμβανόμενα κρούσματα υποκλοπών. Έξι χρόνια τώρα, δυο κυβερνήσεις, η μια του ΣΥΡΙΖΑ, η άλλη της ΝΔ. Απάντηση καμία» τόνισε.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:  «Η Δημοκρατία τελείωσε»ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Δημοκρατία τελείωσε»

Σκληρή κριτική τόσο στη κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αυτό που είπε ο διοικητής της ΕΥΠ ανερυθρίαστα ότι «όλοι παρακολουθούνται» σημαίνει ότι η Δημοκρατία τελείωσε», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, ανακαλύψατε τώρα, τον τελευταίο χρόνο, μέσα στο 2022, ότι η ΕΥΠ που εσείς φτιάξατε, παρακολουθεί κόσμο. Ανακαλύψατε ότι υπάρχουν κομματικοί στρατοί που εσείς φτιάξατε.  Ανακαλύψατε ότι στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, όταν τους στοχοποιείτε εσείς. Ε, είναι καιρός να ανακαλύψετε και τον τροχό. Αφού όλο το σύστημα είναι υποταγμένο σε κάθε κυβέρνηση. Και επειδή δεν επιτελείτε έργο, πληρώνετε αργά για ψεύτικο κυβερνητικό έργο που δεν κάνατε ποτέ».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσαν την φράση “εθνική ασφάλεια” για να αποκτά η παρακολούθηση νομιμοφάνεια».

«Δεν υπάρχουν νόμιμες υποκλοπές. Και αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί», τόνισε ενώ υποστήριξε ότι η «ΕΥΠ θεωρείται ρουφιανομάγαζο της κάθε κυβέρνησης και υπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα».

Επίσης, αναρωτήθηκε ξεκινώντας την ομιλία του «Σε ποια σοβαρή χώρα θα έκαναν μια τέτοια συζήτηση στο κοινοβούλιό τους;» για να απαντήσει ο ίδιος: «Αυτά οι σοβαρές χώρες τα έχουν λυμένα. Ούτε η χώρα είναι σοβαρή ούτε έχει πολιτικούς σοβαρούς» συνέχισε και αναφέρθηκε στο περιστατικό της μετάδοσης των εργασιών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Συνάδελφοι βουλευτές είχαν συνδεθεί και έδιναν on air όσα συζητούνταν στην Επιτροπή Θεσμών. Πόσο σοβαρό είναι αυτό από μόνο του; Θλίψη πραγματική».

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Τα εγκλήματα Μητσοτάκη»ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Τα εγκλήματα Μητσοτάκη»

Σοβαρές αποκαλύψεις σε σχέση με τις υποκλοπές πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εκπροσώπων της Τρόικας και μέσω αυτών και τα τηλέφωνα όσων μιλούσαν με αυτούς.  Ο Γιάννης Βαρουφάκης μάλιστα αποκάλυψε τι του είπε τότε ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης. Του είχε πει τότε ότι δεν παρακολουθούνται Έλληνες πολίτες, αλλά μόνο αν συνομιλούν με ξένους.  «Το τηλέφωνο μου παρακολουθείται από το 2015, δεν είπα ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΕΥΠ, σας λέω NSA, τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο για τον κ. Ρουμπάτη, τον Αρχηγό της ΕΥΠ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αντίθετα με τον σεκιουριτά που βάλατε εσείς είχε κι ένα στυλ, μια μόρφωση» δήλωσε για να προσθέσει:

«Ο λόγος που εγκάλεσα δημοσίως τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, ήταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ναι, εμείς στο ΜέΡΑ25 εγκαλούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ. Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας προσωπικά εγκλήματα κύριε Μητσοτάκη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει