Τελικά τι έγινε με το Politico;

206

Τελικά τι έγινε με το Politicο; Για ανασκευή από την πλευρά του Politico του χθεσινού δημοσιεύματος έκανε χθες λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε τι θα κάνουν τώρα οι επικριτές της κυβέρνησης, τώρα που το μέσο ανασκεύασε το δημοσίευμα.

Πάντως το Politico, στο νέο του δημοσίευμα δεν ανασκευάζει επί της ουσίας. Διευκρινίζει ωστόσο τη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, επισημαίνοντας ότι οι δυο παραιτήσεις υποβλήθηκαν για τις «λανθασμένες ενέργειες στη διαδικασία των νόμιμων υποκλοπών».

Τονίζει δηλαδή ότι η παρακολούθηση έγινε νόμιμα από την ΕΥΠ, κι ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην ξεχωριστή αλλά παράνομη υποκλοπή που επιχειρήθηκε κατά του Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator. Το  άρθρο αναφερόταν σε «παράνομη» παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ χθες επεσήμανε ότι ήταν νόμιμη και σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και μετά από εντολή του εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Επίσης, έγραφε ότι πρόκειται για «σκάνδαλο όπου εμπλέκεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο περιβάλλει την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τώρα αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σχέση με το κατασκοπευτικό σύστημα Predator».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει