Από τα ανοιχτά γήπεδα στην Εθνική ομάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΓΕΑ ΓΙΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑΠΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

290

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων μετά την ήττα της από την Ισπανία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπεσε πάνω στις πανίσχυρες Ισπανίδες, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί τώρα στο Ματοσίνιος της Πορτο- γαλίας για τις θέσεις κατάταξης 5-8. Επόμενη αντίπαλός του θα είναι σήμερα το Βέλγιο (26/08, 18.15) στο «Centro De Desportos E Congressos De Matosinhos». Στην εθνική ως γνωστόν αγωνίζεται η αθλήτρια του Ανδρογέα Σοφία Γιαπιτζόγλου η οποία εχει αγωνιστεί και στα 5 παιχνίδια της διοργάνωσης εχοντας σημειώσει 8 πόντους.

Ο Ανδρογέας πανευτυχείς κανει μια αναδρομή των προσπαθειών της αθλήτριας κι όχι μόνον  με τίτλο « Από τα ανοιχτά γήπεδα ,στα σκαλία της εθνικής ομάδας». Η ανακοίνωσή του αναφέρει.

“Πόσες φορές έχουν αναρωτηθεί οι ειδικοί του μπάσκετ, πως μπορεί να εξελιχθεί και να προχωρήσει ένας παίκτης;

Ποιο είναι το πρόγραμμα εκείνο που θα κάνει τον αθλητή να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο;

Οι προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια βοηθούν;

Οι ειδικοί ας απαντήσουν…

Όταν ένα παιδί έχει ξεκινήσει από το ανοικτό γήπεδο στο 19ο Δημοτικό Σχολείο  αλλά και στα ανοικτά γήπεδα της Φορτέτσας, ένα άλλο από το ανοικτό γήπεδο του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Έχουν περάσει 10 και  8 χρόνια, αντίστοιχα σκληρής δουλειάς και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια”.

Τώρα αυτά τα παιδιά αγωνίζονται με το Εθνόσημο, στην Εθνική κορασίδων και την Εθνική Παγκορασίδων.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε συμβάλει ως ομάδα στην εξέλιξη της Σοφίας Γιαπιτζόγλου, της Ειρήνης Γαλανάκης, που από μικρά κοριτσάκια έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τον coach Παναγιώτη Παγωνιδη, τα τελευταία χρόνια σε προπονήσεις ατομικής βελτίωσης με τον coach Μάνο Σηφομιχελάκη και τον τελευταίο χρόνο με το δίδυμο των προπονητών στις κορασίδες, κατέκτησαν το πρωτάθλημα Κρήτης και την τέταρτη θέση στην Ελλάδα.

Τώρα είναι έτοιμη η Σοφία,να κατακτήσει και τα σαλόνια της Εθνικής Κορασίδων, ενώ η Ειρήνη έλαβε μέρος με επιτυχία στην προετοιμασία της Εθνικής Παγκορασίδων.

Μπράβο, Σοφία, συνέχισε την σωστή δουλειά και όρισε νέους  υψηλότερους στόχους.

Μπράβο Ειρήνη, συνέχισε την σκληρή δουλειά και άρπαξε τις μελλοντικές ευκαιρίες.

Η δεύτερη κορασίδα, αθλήτρια, Έλενα Μηλιαρά, η οποία μας ήρθε με υποσχετική από τον ΟΦΗ, αναγεννήθηκε την τελευταία χρόνια κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στο πρωτάθλημα Κρήτης όσο και στο Πανελλήνιο, υπό τις οδηγίες των Σηφομιχελάκη, Παγωνίδη και μπήκε στο “κάδρο” της Εθνικής Ελλάδος, φτάνοντας ένα βήμα πριν την Πορτογαλία.

Μπράβο Έλενα για την επιμονή σου και την εργατικότητα, αλλά και για το πάθος σου.

Κορίτσια, βρισκόμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Πάντα ψηλά και πάντα επιτυχίες, ατομικές και ομαδικές”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει