Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη

216

Με τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη νήσο Χρυσή, η ανάγκη ύπαρξης φύλαξης και ασφάλειας, η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, η αίτηση ακύρωσης  από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, της με αριθμό 13033/164/11-03-2022 απόφασης της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη νήσο Χρυσή για το έτος 2022» ήταν τα κύρια θέμα της συζήτησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε διεξοδικά για όλες τις κινήσεις και τις ενέργειες που έχει κάνει τόσο η παρούσα Δημοτική Αρχή, όσο και οι προηγούμενες, αναφορικά με τη νήσο Χρυσή τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και για τα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος Ιεράπετρας προς τη Διεύθυνση Δασών του νομού Λασιθίου και τη διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κας Μαρίας Κοζυράκη, σχετικά με την υλοποίηση δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος Ιεράπετρας βάσει της με αρίθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΦΠΒ/79116/2511/25-0802021 Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για τις οποίες απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις από τους αρμόδιους, έγγραφα τα οποία παραμένουν αναπάντητα από τον Νοέμβριο του 2021. Ακολούθως, ο δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε τα εξής: «Για την παρούσα Δημοτική Αρχή το ζήτημα της νήσου Χρυσής δεν έχει κλείσει και παραμένει υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας.

Έχουμε καθήκον να αφουγκραστούμε τη γνώμη των συμπολιτών μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, λέμε ΝΑΙ στη φύλαξη, ΝΑΙ στην προστασία της νήσου Χρυσής και ΝΑΙ στα έργα που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν πάνω σε αυτή, δίχως, όμως, να υπάρχει απαγόρευση της επισκεψιμότητας σε αυτή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει