«Κρητικός Διατροφικός Πολιτισμός. Γη, Τροφή, Υγεία»

214

Ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και κρητικά μαγειρέματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 1ου πιλοτικού θεσμού «Κρητικός Διατροφικός Πολιτισμός. Γη, Τροφή, Υγεία», που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου από αύριο, Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν παγκρήτιες συλλογικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, θ’ απονεμηθούν νέα σήματα σε προϊόντα, θα υπογραφούν συμφωνίες συνεργασιών για τοπική ανάπτυξη και οργάνωση χωριών και τομέων μεταξύ ευρωπαϊκών φορέων, θα παρουσιαστούν οι δυναμικές της περιοχής και της τοπικής της κουζίνας, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες συζητήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις αναψυχής και εργαστήρια για παιδιά.

Ο 1ος πιλοτικός Θεσμός 2022 διοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο ανάδειξης – στήριξης του συστήματος: “Κρητική Διατροφή”», που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Τo τριήμερο εκδηλώσεων στηρίζουν ο Δήμος Χερσονήσου και συλλογικοί φορείς της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει