Κανείς δεν γλιτώνει

119

Στην Αμερική αν είσαι και παπάς… με την αράδα σου θα πας! Ποινή φυλάκισης πέντε ημερών επιβλήθηκε χθες στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικής Νάνσι Πελόσι, αλλά και πρόστιμο 6.800 δολαρίων, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του ότι προκάλεσε τραυματισμό, καθώς οδήγησε μεθυσμένος στην κομητεία Νάπα της Καλιφόρνιας.

Ωστόσο, ο 82χρονος Πολ Πελόσι θα αποφύγει την επιβολή περαιτέρω φυλάκισής του, καθώς ο δικαστής τού αναγνώρισε τις τέσσερις ημέρες που παρέμεινε φυλακισμένος μετά τη σύλληψή του και τον διέταξε να εργαστεί συνεχόμενα για οκτώ ώρες παρέχοντας κοινωνική εργασία, για τη μία ημέρα φυλάκισης που απομένει, αναφορικά με το σύνολο των ημερών φυλάκισης που του επιβλήθηκαν, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Αμάντα Μπέβινς.

Η Μπέβινς κατέθεσε την παραδοχή της ενοχής του Πελόσι για λογαριασμό του πελάτη της, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας της Νάπα, ενώ ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο για τη διαδικασία, καθώς η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη από τον νόμο, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας.

Ο Πολ Πελόσι, που είναι διευθυντικό στέλεχος στον τομέα της επένδυσης οικονομικών κεφαλαίων, συνελήφθη με την υποψία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, μετά την εμπλοκή του σε μία σύγκρουση δύο οχημάτων στη λεγόμενη Περιοχή του Κρασιού, στην Καλιφόρνια, τον Μάιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Porsche που οδηγούσε ο Πελόσι συγκρούστηκε με ένα όχημα Jeep, όταν προσπάθησε να διασχίσει έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Από τη σύγκρουση των οχημάτων δεν προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Η σύζυγός του, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια, βρισκόταν στο Ροντ Άιλαντ, όταν έγινε η σύγκρουση των οχημάτων, για μία ομιλία της στην τελετή αποφοίτησης στο πανεπιστήμιο Brown University.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει