Έπιασαν τον 43χρονο “τσαντάκια”

262

Στα δίχτυα της Αστυνομίας  ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος τον τελευταίο ένα μήνα για γυναίκες της πόλης, από τις οποίες άρπαζε τις τσάντες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 43χρονο, ο οποίος  σε δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησε αντί για τη μηχανή του ένα αυτοκίνητο.

Ο 43χρονος άνδρας κατηγορείται συνολικά για 6 αρπαγές τσαντών, οι 4 με μηχανή και οι 2 με αυτοκίνητο. Ο 43xρονος εντοπίστηκε προχθες το βράδυ από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στη lεωφόρο 62 Μαρτύρων και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Υ.Α. μεταξύ των θυμάτων του ήταν και μια ηλικιωμένη, η οποία την ώρα της αρπαγής τραυματίστηκε ελαφρά.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται: Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου συνελήφθη χθες (23.08. 2022)  απογευματινές ώρες ημεδαπός κατηγορούμενος για αρπαγές τσαντών σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίσθηκε ο 43χρονος ημεδαπός να επιβαίνει σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρεθήκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό 300 ευρώ, ένα χαρτονόμισμα 10 δολαρίων Σιγκαπούρης και ένα χαρτονόμισμα 5 λιρών Αγγλίας.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) χαρτονόμισμα (1000) δηναρίων Σερβίας.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο ανωτέρω ημεδαπός κατά το χρονικό διάστημα από 09/07/2022 έως και 23/08/2022 είχε διαπράξει έξι (6) αρπαγές τσαντών χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό δίκυκλη μοτοσυκλέτα και  ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του τα οποία και κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης εγκληματικής δραστηριότητας. Το χρηματικό ποσό  που κατασχέθηκε απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει