Χαμός με το Politico

143

Χαμός με την αποκάλυψη από το περιοδικό Politico της επιστολής του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την υπόθεση των υποκλοπών και το predator, στη Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε. κ. Γκαλέγκο Τόρρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που παρουσίαζε δύο μικρά αποσπάσματα από την επιστολή, το μήνυμα της Αθήνας προς τις Βρυξέλλες ήταν «μην ανακατεύεστε» σε θέματα εθνικής ασφαλείας. Το κείμενο που παρουσίασε το Politico έγραφε ότι «λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγουμε να υιοθετούμε αυτολεξεί συγκεκριμένα δημοσιεύματα που προέρχονται από πολιτικά μέσα ενημέρωσης που δεν διακρίνονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Ενώ δήλωση έσπευσε να κάνει και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Όταν η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, η κυβέρνηση, στις 2 Αυγούστου, απάντησε ζητώντας να μην ασχοληθούν, επικαλούμενη “λόγους εθνικής ασφάλειας” και απαξίωσε τις αποκαλύψεις των Μέσων». Όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Ελληνα μόνιμου αντιπροσώπου στη διευθύντρια του του Τμήματος Δικαιοσύνης και Καταναλωτών (σσ η δημοσιοποίηση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο), μάλλον δεν είναι έτσι.

Στην επιστολή του ο Ελληνας πρέσβης ενημερώνει για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας αντιπρόσωπος υπογράμμιζε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών. Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονταν πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει