Άργησαν χρόνια, τώρα τα κόβουν με διαδικασίες εξπρές

1,896

Με καθυστέρηση χρόνων και τώρα  με διαδικασίες… εξπρές ο Δήμος Ηρακλείου υπό το βάρος των τραγικών εξελίξεων προχώρησε στην κοπή δέντρων. Μόνο που στην περίπτωση του δέντρου που κόπηκε χθες στα Τρία Πεύκα η απόφαση μάλλον ελήφθη βιαστικά…

Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πεύκο δεν είχε κανένα πρόβλημα ως προς το ριζικό του σύστημα, σύμφωνα με όσους το είδαν  μετά την κοπή του, ενώ ίδιοι οι εργάτες που το έκοψαν δεν έκρυψαν την απορία τους. Κόπηκε λοιπόν… τζάμπα και βερεσέ, χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία, ουσιαστικά πληρώνοντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη μετά το τραγικό περιστατικό στη λεωφόρο Δημοκρατίας!

Το ερώτημα είναι εάν  έγινε κάποια αυτοψία, ενδελεχής ενδοσκοπική έρευνα που να ώθησε το συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου να προχωρήσει στην κοπή. Κι αν έκοψαν αυτό το δέντρο, χωρίς περίσκεψη, θα κάνουν το ίδιο και στα υπόλοιπα πεύκα της πόλης;

Είθισται πρώτα να γίνεται μια αυτοψία στα καθ’ υπόδειξη επικίνδυνα δέντρα, να γίνει μια ενδοσκοπική εξέταση  ειδικών που να αποφασίσουν ποια πρέπει πράγματι να κοπούν και μετά να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου- λογικό απόλυτα μετά τα όσα έχουν συμβεί – είναι υπό πίεση.

Αλλά δεν μπορεί να είναι η λογική τους «γέρνει δέντρο… κόβει δέντρο» χωρίς τεκμηριωμένο αιτιολογικό γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε εκτός από πιο έξυπνη πόλη και η πιο… φαλακρή πόλη της χώρας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει