ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ:Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 67χρονος

286

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει μετά την απολογία του ο 67χρονος ο οποίος πυροβόλησε δυο φορές και τραυμάτισε  τον 43χρονο γείτονά, του την προηγούμενη Παρασκευή στη Φοινικιά.

Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ήθελε να φοβίσει το θύμα, ότι εκείνος δεν πάτησε τη σκανδάλη  και πως η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον 43χρονο. Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στη διάρκεια της απολογίας του και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε γυρω στις 8.30 μμ της 19ης Αυγούστου. Ο 67χρονος που έχει χαρακτηριστικό παρατσούκλι, διατηρεί αποθήκη κοντά στο σημείο που έγινε το περιστατικό, εξαιτίας διαφωνιών αστικής φύσης που είχε με τον 43χρονο, ο οποίος διατηρεί χωράφι και μικρό οίκημα κοντά στην περιουσία του δράστη.

Όταν ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί και έφτασαν στο σημείο, από την αυτοψία που έγινε βρέθηκαν δύο κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου διαμετρήματος 12 cal. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του  και μίλησε για το αιματηρό επεισόδιο. Κατονόμασε ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας τον 67χρονο και περιέγραψε πώς έγινε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ενώ ο ίδιος αποχωρούσε από την αγροικία με το αυτοκίνητό του, ο δράστης του έκλεισε το δρόμο, αναγκάζοντάς τον να βγει από το όχημά του και τον πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα που είχε μαζί του τραυματίζοντάς τον στο θώρακα και στο κεφάλι. Σύμφωνα με την περιγραφή του, η απόσταση ήταν περίπου πέντε μέτρα. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν δύο άνδρες οι οποίοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

Όταν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο σπίτι του σε διώροφη διπλοκατοικία, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος διέμενε στο ισόγειο, ενώ από αναζητήσεις στη γύρω περιοχή και σε κοντινή απόσταση ήταν σταθμευμένο ένα Ι.Χ ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου. Ο κινητήρας του οχήματος ήταν ζεστός, γεγονός που έδειχνε ότι το όχημα λίγο πριν ήταν σε κίνηση. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος, αφού στάθμευσε το όχημα της συγγενούς του, στη συνέχεια να είχε αποχωρήσει από την οικία του με ένα άλλο όχημα που χρησιμοποιεί. Τόσο το σπίτι όσο και το όχημα της συγγενούς του τέθηκαν υπό επιτήρηση. Γύρω στις 22.45 εκείνο το βράδυ ο 67χρονος εντοπίσθηκε να προσεγγίζει την περιοχή με ένα άλλο αυτοκινητο, στάθμευσε έξω από το σπίτι του, αποβιβάστηκε και κινήθηκε προς την είσοδο με σκοπό να μπει στο εσωτερικό. Αστυνομικοί τον πλησίασαν και τον ακινητοποίησαν. Τότε εκείνος ερωτηθείς στο σημείο, ανέφερε ότι πυροβόλησε για να αφήσει ανάπηρο το θύμα. Είπε ψέματα πού είναι το όπλο όταν ρωτήθηκε, αναφέροντας ότι το είχε πετάξει σε κάδους σκουπιδιών. Όταν αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που υπέδειξε, η καραμπίνα δεν βρέθηκε.

Στο σπίτι του, στη διάρκεια της έρευνας, βρισκόταν η σύζυγος και η αδερφή του. Ερωτηθείς ο 67χρονος για το όχημα του συγγενικού του προσώπου που χρησιμοποιούσε, είπε ότι δεν έχει κλειδιά του αυτοκινήτου. Πείσθηκε όμως να τα παραδώσει όταν του είπαν ότι το Ι.Χ θα μεταφερθεί στο αστυνομικό μεγαρο για έλεγχο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και η καραμπίνα. Στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο όπλο, ήθελε όμως, πρόσθεσε, να τον τρομοκρατήσει. Έτσι, κατά τους ισχυρισμούς του, στην κίνησή του επάνω, το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει