ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΈΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΔΕ» – Πολλά τα ερωτηματικά για το φονικό πεύκο

377

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της τραγικής υπόθεσης θανάτου του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου κι ενώ η κοινωνία του Ηρακλείου ζητά να μάθει το γιατί χάθηκε τόσο άδικα ένας άνθρωπος και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, αφού σίγουρα δεν φταίει ο αέρας, καθώς εκείνη την ημέρα επικρατούσε άπνοια!

Μια υπόθεση η έρευνα της οποίας  θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους και να μην «ξεχαστεί» ή να μην «θολώσει» με ασαφείς απαντήσεις και επιδεικνυόμενα «στοιχεία» που έχουν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό εκείνων που διενεργούν την προανάκριση για την απόδοση ευθυνών.

Μέχρι και χθες πάντως οι πληροφορίες ανέφεραν  ότι οι εμπειρογνώμονες που θα αναζητήσουν στοιχεία και απαντήσεις για τη φονική πτώση του πεύκου, δεν είχαν αναλάβει δράση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα των εμπειρογνωμόνων στον κορμό του δέντρου
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα των εμπειρογνωμόνων στον κορμό του δέντρου

 

Κι αυτό υπό τον φόβο που εκφράζεται ότι μια πιθανή βροχόπτωση ίσως να αλλοιώσει τα δεδομένα.  Η οικογένεια πάντως, όπως μας είπε ο δικηγόρος της Βαγγέλης Στρατουδακης,  θα ορίσει τεχνικό σύμβουλο αμέσως μόλις οριστούν οι πραγματογνώμονες που έχει ζητήσει με έγγραφό του το Α Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση προς τη Δασική υπηρεσία.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί ποτέ ανάλογη τραγωδία!»

Λαμπρινός: “Έχω ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ”
Λαμπρινός: “Έχω ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ”

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, μίλησε χθες το πρωί  στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου για τον τραγικό θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου, από την πτώση του πεύκου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι “όπου υπάρχει θάνατος όλα γίνονται πιο σοβαρά, αυτόματα”.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό, η έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένεια του αδικοχαμένου άνδρα είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει από την πρώτη στιγμή, ενώ αναφερόμενος στην μήνυση που κατέθεσαν επεσήμανε ότι “είναι απόλυτο δικαίωμά τους”.

Υπογράμμισε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια της τραγωδίας, δεσμευόμενος για διαδικασία “απολύτως διαφανή και αδιάβλητη”!

“Έχω ζητήσει ΕΔΕ, για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις υπαλλήλων του Δήμου που συνετέλεσαν ή δημιούργησαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα” τόνισε ο κ. Λαμπρινός, ενώ μίλησε και για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, προκειμένου να μην επαναληφθεί άλλη τέτοια τραγωδία.

Αναφερόμενος στα όσα επισημαίνουν πολίτες, σχετικά με άλλα επικίνδυνα δέντρα στην πόλη του Ηρακλείου, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: “Θα τα ελέγξουμε ένα προς ένα, όσα και να είναι! Θα κάνουμε ό,τι επιβάλλεται για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει