Γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού οι Δικταίοι Αγώνες

ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΟΙ 250 ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ 41η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

197

Το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, της γιορτής του Αθλητισμού και του πολιτισμού, έδωσαν 250 αθλητές που συμμετείχαν στη φημισμένη αθλητική διοργάνωση θεσμός «Δικταίοι αγώνες-Zeusrun 2022» που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οργανωτές των αγώνων με Παγκρήτια διάσταση, ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού “ο Ξένιος Ζευς”, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Οροπεδίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Πιταροκοίλη και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, υποδεχόμενοι στους αγώνες τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη, ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον ίδιο, όπως και και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη για την στήριξη της επιτυχημένης διοργάνωσης, όπως και την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στα θέματα της ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Οι αγώνες περιελάμβαναν τον 28ο γύρο Οροπεδίου με διαδρομή 24,5 χιλιομέτρων ανδρών-γυναικών και την διαδρομή 6 χιλιομέτρων ανδρών -γυναικών. Οι αγώνες και οι αθλητές απ’ όλη την Κρήτη και το εξωτερικό “μαγνήτισαν” το  ενδιαφέρον όλων των χωριών του Δήμου Οροπεδίου αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών της περιοχής.

Στιγμιότυπο από τους 41ους Δικταίους Αγώνες που έγιναν στο οροπέδιο Λασιθίου
Στιγμιότυπο από τους 41ους Δικταίους Αγώνες που έγιναν στο οροπέδιο Λασιθίου

Τους αθλητές και τους πολίτες που παρακολούθησαν τους αγώνες, καλωσόρισαν ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ψυχρού “ο Ξένιος Ζευς” Μαρία Πιταροκοίλη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπεραποστάσεων  Κρήτης Μαρία Τζανή.

Με θερμά λόγια οι εκπρόσωποι των οργανωτών- συνδιοργανωτών αναφέρθηκαν στον επιτυχημένο θεσμό και στην μεγάλη συμμετοχή αθλητών και θεατών, μικρών και μεγάλων.

Η διοργάνωση όπως είπαν, «ήταν μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και του πολιτισμού, με νικητές όλους τους συμμετέχοντες στην φυσιολατρική διαδρομή μέσα από τα όμορφα παραδοσιακά χωριά του Οροπεδίου. Όλοι οι αθλητές έδωσαν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της  ευγενούς άμιλλας, αλλά και την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι ξανά παρόντες στην επιτυχημένη και ιδιαίτερα  φημισμένη διοργάνωση».

Απονομές έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του συλλόγου και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.

 

Στιγμιότυπο από τους 41ους Δικταίους Αγώνες που έγιναν στο οροπέδιο ΛασιθίουΑποτελέσματα του αγώνα

Στην κύρια διαδρομή της διοργάνωσης έλαβαν μέρος 141 δρομείς. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από το Δικταίο Άντρο. Σπήλαιο όπου κατά την μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας κατά την παιδική του ηλικία. Η εκκίνηση δόθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής και από την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια των 400μ, Ειρήνη Βασιλείου. Τερματισμός του αγώνα ήταν στην κεντρική πλατεία στο χωριό Ψυχρό Λασιθίου.

  • Πρώτοι στον αγώνα τερμάτισαν μαζί ο Δημήτρης Καλιακούδης και ο Μηνάς Μανούσακας που τερμάτισαν σε χρόνο 01:29:50 και ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Μανώλης Σηφάκης με διαφορά δευτερολέπτων αφού πέρασε την αψίδα τερματισμού σε χρόνο 01:30:26.
  • Στις γυναίκες την κορδέλα τερματισμού έκοψε η Μαριέλα Τσίπα με χρόνο 01:49:25. Την ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Ευαγγελία Βλαχάκη με χρόνο 01:58:24 και τρίτη η Ειρήνη Φουρναράκη με χρόνο 01:59:38.

Στην διαδρομή των 6 χιλιομέτρων της διοργάνωσης βρέθηκαν 70 περίπου δρομείς. Εκκίνηση του αγώνα έγινε από τη Μονή Βιδιανής. Οι δρομείς κινήθηκαν στα τελευταία χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής και τερμάτισαν επίσης στο Ψυχρό Λασιθίου.

  • Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης όπου χρειάστηκε μόνο 00:22:32 λεπτά για να τερματίσει και τον ακολούθησε ο Ανδρέας Ντάμκας και ο Μάριος Ροννεμπούργκερ στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.
  • Στις γυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα τερματισμού η Άννα Βασιλείου με χρόνο 00:24:36 και την ακολούθησε η Αμέλια Ροννεμπούργκερ και η Ελένη Βενέρη.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει