Εκδήλωση για τη Μινωική Ζωή

124

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Αγίου Χαραλάμπου Οροπεδίου Λασιθίου «το Γεροντομουρί», στα πλαίσια των θεσμικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Μινωική Ζωή», διοργανώνει και φέτος  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης θεματική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος, η ανάδειξη τόσο του σπηλαίου του χωριού όσο και της ζωής των κατοίκων του τόπου, του Οροπεδίου Λασιθίου, την περίοδο της λειτουργίας του Ιερού Μινωικού Σπηλαίου Αγίου Χαραλάμπους. Οι εκδηλώσεις αγκαλιάζουν όλο το Οροπέδιο Λασιθίου, αποτελούν δε μία προσέγγιση αποτύπωσης της απλής καθημερινής ζωής των προγόνων στον χώρο και στον χρόνο.

Φέτος το θέμα της εκδήλωσης είναι:

«Η πόλη ΔΙΚΤΑ στο Οροπέδιο και Κτηνοτροφικές καταγραφές στη Μινωική περίοδο με βάση τις πινακίδες καταγραφής Προϊόντων στα αρχεία της Γραμμικής Β».

Κύριος Ομιλητής της φετινής εκδήλωσης θα είναι ο σπουδαίος Κρητικός ερευνητής Τσικριτσής Μηνάς, δρ. Θ. ΑΠΘ. Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Χαραλάμπους.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κρητική μουσική, ενώ θα διανέμεται στους προσκεκλημένους δωρεάν φαγητό αντιπροσωπευτικό της τελετής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει