ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: Ακόμη περιμένουν τις μοριοδοτήσεις

345

Ένας μήνας συμπληρώνεται από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και οι υποψήφιοι από Αρκαλοχώρι, Καστέλλι, Μελέσες και όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Το Υπουργείο Παιδείας ακόμα δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετική με τη μοριοδότηση των υποψηφίων από τις πληγείσες περιοχές. Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο αντίστοιχες αποφάσεις ανακοινώνονταν τον Σεπτέμβριο, όταν, όμως, οι βάσεις γίνονταν γνωστές τέλος Αυγούστου. Τώρα που το Υπουργείο με περισσή περηφάνεια ανακοίνωσε τις βάσεις νωρίτερα, θα περίμενε κανείς αντίστοιχα να βγει και η απόφαση για τη μοριοδότηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων “Ελπίδα”κ. Κώστας Γκαντάτσιος, αναφέρει στην «Π» πως από πλευράς Υπουργείου έχει ειπωθεί ότι η ανακοίνωση θα έρθει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όμως, οι οικογένειες των νέων πλέον φοιτητών αγωνιούν. Όπως και ο ίδιος, αφού ο γιος του πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο, δεν ξέρουν αν πρέπει να ενοικιάσουν σπίτι ή αν η απόφαση αλλάξει τα δεδομένα και εισαχθούν τελικά σε ένα Τμήμα που προτιμούν αλλά είναι σε άλλη πόλη. Τότε, θα ψάχνουν με την ψυχή στο στόμα γιατί, όπως είναι γνωστό, ήδη υπάρχει έλλειψη σε σπίτια, λόγω και της βραχυχρόνιας μίσθωσης που επιλέγουν πολλοί ιδιοκτήτες.

Ο διευθυντής του Λυκείου Αρκαλοχωρίου, κ. Αθανάσιος Μάνταρας, αναφέρει πως υπήρχε η δέσμευση από την υπουργό, κ. Νίκη Κεραμέως, ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους υποψηφίους που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, όταν εκείνη επισκέφτηκε την Κρήτη τους προηγούμενους μήνες.

Από το σχολείο, έδωσαν εξετάσεις περίπου 50 άτομα και περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις.

Το κτήριο του Λυκείου έγινε ερείπιο, οι μαθητές, όσο ήταν εφικτό, έκαναν τηλεκπαίδευση ως τις 8 Νοεμβρίου 2021, οπότε και μπήκαν σε οικίσκους ενώ στη βάση τους επέστρεψαν στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής του σχολείου αναρωτιέται τι θα γίνει με τα παιδιά που ήδη βρίσκουν σπίτι αφού έχουν περάσει σε ένα Τμήμα της επιλογής τους. Ίσως μετά από τη μοριοδότηση, περάσουν κάπου που προτιμούν καλύτερα αλλά θα κληθούν και πάλι να αναζητήσουν σπίτι.

Ο διευθυντής του Λυκείου Καστελλίου, κ. Μανώλης Θεοδωρομανωλάκης, αναφέρει ότι έδωσαν πανελλαδικές 31 τελειόφοιτοι και πέντε απόφοιτοι. Οι μαθητές έμειναν εκτός σχολείου ως τις 20 Νοεμβρίου 2021. Τότε, το κτήριο ήταν έτοιμο, όμως, οι γονείς φοβόντουσαν και τελικά επιλέχθηκε η λύση των οικίσκων, όπου και παρέμειναν ως την 1η Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, το σχολείο δεν έχει καμία ενημέρωση για το θέμα της μοριοδότησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει