Τζανάκης: Τα πραγματικά κρούσματα το επόμενο διάστημα θα είναι 45.000 – 50.000 κάθε εβδομάδα

186

Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (22/8) ο καθηγητής της πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. «Τα πραγματικά κρούσματα το επόμενο διάστημα θα είναι 45.000 – 50.000 κάθε εβδομάδα» επεσήμανε.

«Θα πρέπει μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας, να κάνουμε μία τυπική καραντίνα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τα πρώτα τεστ μπορεί να βγαίνουν ψευδώς αρνητικά» δήλωσε στο Mega.

Μιλώντας για το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» το οποίο άφησαν οι εορτασμοί για τον Δεκαπενταύγουστο, ο καθηγητής της πνευμονολογίας τόνισε πως οι επιστήμονες «προβλέπουμε ότι θα περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο».

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δύο με τρεις φορές πάνω από αυτό που ανακοινώνεται»

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δύο με τρεις φορές πάνω από αυτό που ανακοινώνεται και ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε είναι τα 45.000 – 50.000 την εβδομάδα» εξήγησε ο Νίκος Τζανάκης.

«Νομίζω στα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει μία σχετική ευελιξία, δηλαδή θα πρέπει το Υπουργείο να θεσπίσει στα κατά τόπους σχολεία τα κατά τόπους μέτρα, οριζόντιας απομόνωσης, εφόσον το ιικό φορτίο το επιβάλλει» είπε κλείνοντας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει