Συγγνώμη… λάθος από την ΕΠΟ

ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

209

Φοβερά πράγματα από την ΕΠΟ, η οποία έκανε γνωστό ότι λόγω… λάθους θα επαναλάβει την κλήρωση στο Κύπελλο! Συνεπώς, τα ζευγάρια που αναδείχτηκαν δεν ισχύουν.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη (24/8) στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς όπως σημειώνεται «κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη».

Μάλιστα η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της ζητάει συγγνώμη για αυτό το σοβαρό λάθος.

«Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν».

Η ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής είναι η ΑΕ Μυκόνου, καθώς στην κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Στην ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχει βγει ακόμα Κυπελλούχος, καθώς εκκρεμεί ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΑΟ Πύργου και τον ΑΠΟ Ελλάς Σύρου και φυσικά ο μεγάλος τελικός, στον οποίο έχει προκριθεί ο ΑΟ Πανναξιακού, με την ομάδα της Νάξου να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ζήτησε από τις τρεις ομάδες που προαναφέραμε να δηλώσουν το εάν θα ήθελαν ή όχι να λάβουν μέρος στον θεσμό του Κυπέλλου. Και οι τρεις όμως απάντησαν αρνητικά και η ΑΕ Μυκόνου προσφέρθηκε εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Κυκλάδων στο Κύπελλο.

Η Ομοσπονδία συμπεριέλαβε την ΑΕ Μυκόνου στην κλήρωση, χωρίς όμως η συγκεκριμένη ομάδα να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Γι’ αυτό και η κλήρωση που έγινε θεωρείται άκυρη και θα γίνει νέα αύριο, με την ΕΠΟ να πέφτει σε γκάφα ολκής.

Να σημειωθεί ότι από την Κρήτη συμμετέχουν οι κυπελλούχοι Ηρακλείου (Αλμυρός), Λασιθίου (ΑΟΑΝ), Χανίων (Απόλλων Αγίου Ιωάννη) και Ρεθύμνου (Ερμή Ζωνιανών). Απόλλων Αγίου Ιωάννη και ΑΟΑΝ είχαν κληρωθεί μεταξύ τους, ενώ Αλμυρός και Ερμής Ζωνιανών, είχαν κληρωθεί στην έδρα τους με αντιπάλους τους Αετό Λουτρών και ΑΕΡ Αφάντου αντίστοιχα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει