Εβδομάδα εξελίξεων

122

Εβδομάδα σημαντικών πολιτικών εξελίξεων είναι αυτή που αρχίζει, αφού στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων αναμένεται να καθοριστεί το πότε θα εκκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αλλά και το πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το πολύκροτο θέμα των υποκλοπών.

Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής, που θεωρείται ωστόσο σχεδόν βέβαιο διότι πρέπει να ζητηθεί από δέκα βουλευτές και να υπερψηφιστεί από 120. Σε αυτή την πιθανότητα, αναμένεται με ενδιαφέρον η θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και ζητά οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής να αφορούν την περίοδο από το 2012 έως και το 2022.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τη σύσταση εξεταστικής για την περίοδο δεκαετίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζει υπό προϋποθέσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να δοθούν απαντήσεις σε σχέση με την ειδική περίπτωση παρακολούθησης του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και αναφορικά με την χρήση του λογισμικού Predator.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει