Εντυπωσιακό το φινάλε στο Μόναχο

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΒΑΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΓΚΟ ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ

169

Ιδανικό ήταν το φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου για τα ελληνικά χρώματα. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε ένα καταπληκτικό νταμπλ χρυσών μεταλλίων, κερδίζοντας και τα 20 μετά τα 35χλμ.

Μερικές ώρες αργότερα, η Ελίνα Τζένγκο έστειλε στα 65,81μ. το ακόντιό της, κατακτώντας με άνεση την πρώτη θέση, σε ένα αγώνισμα που η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση αλλά είχε πολλά χρόνια να πανηγυρίσει διάκριση.

Με τα δύο αυτά χρυσά μετάλλια αλλά και αυτά που προηγήθηκαν από Τεντόγλου, Στεφανίδη (συνολικά 3 χρυσά και ένα αργυρό), η Ελλάδα ανέβηκε απροσδόκητα στην τρίτη θέση των μεταλλίων της διοργάνωσης (μαζί με την Ισπανία), πίσω από την πρώτη οικοδέσποινα Γερμανία και τη δεύτερη Μ. Βρετανία.

  Στην κορυφή της Ευρώπης η 20χρονη Ελίνα Τσένγκο
Στην κορυφή της Ευρώπης η 20χρονη Ελίνα Τσένγκο

Το ρεκόρ της Ντρισμπιώτη

Αν και ο ίδιος ο προπονητής της ήταν αντίθετος με τη συμμετοχή της στα 20χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέτυχε ένα απίστευτο νταμπλ, που κανένας άλλος Έλληνας αθλητής δεν έχει πετύχει στην ιστορία του στίβου σε καμία διοργάνωση.

Η 38χρονη μετά τα πρώτα χιλιόμετρα ακολούθησε πιστά το γκρουπ των 6-7 αθλητριών που ήταν μπροστά και από το 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα, κυνήγησε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο στο τέλος κατάκτησε με άνεση (1.29.03).

«Όλη η Ελλάδα θα βλέπει βάδην τώρα. Χαίρομαι που έχω βάλει ένα μικρό λιθαράκι, ώστε το αγώνισμα μας να αλλάξει στην Ελλάδα», δήλωσε η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε πως δικαίως χαρακτηρίζεται η ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης στον ακοντισμό, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία των γυναικών. Η επίδοσή της (65.81μ.) είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών Κ23.  «Έφαγα τα μούτρα μου στο Όρεγκον και είπα Ελίνα μέχρι εδώ. Περίμενα να έρθει μια μεγάλη βολή, η οποία ήρθε την κατάλληλη στιγμή στον τελικό του Ευρωπαϊκού», δήλωσε  η 20χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στο Μόναχο, έκλεισαν με την 9η θέση της Γκούσιν στο ύψος (1.86μ.).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει