“Εκπυρσοκρότησε… δύο φορές η καραμπίνα μου”

435

Την  Τρίτη απολογείται ο 67χρονος Ηρακλειώτης με  χαρακτηριστικό παρατσούκλι ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 43χρονου πριν λίγα 24ωρα στην περιοχή της Φοινικιάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 67χρονος πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα εναντίον του 43χρονου με τον οποίο έχουν κτηματικές διαφορές και είχαν και κατά το παρελθόν έντονους διαπληκτισμούς. Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε προανακριτικά τουλάχιστον ότι η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε και πως δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει! Από την έρευνα προέκυψε ότι η απόσταση μεταξύ των δύο ήταν τα πέντε μέτρα.

Ο 67χρονος συνελήφθη σχεδόν δύο ώρες αργότερα, επιστρέφοντας στο σπίτι του όπου τον περίμεναν αστυνομικοί. Τον ακινητοποίησαν και τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση αλλά «είχε σκοπό να τον αφήσει ανάπηρο». Στην πορεία ωστόσο υποστήριξε ότι η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε.

Ως προς την καραμπίνα, ισχυρίστηκε ψευδώς σύμφωνα με την αστυνομία ότι την είχε ξεφορτωθεί σε κάδο απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί έψαξαν στον υποτιθέμενο κάδο, χωρίς αποτέλεσμα. Η καραμπίνα ήταν κλειδωμένη στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου. Με το ίδιο αυτοκίνητο μετέβη και στον τόπο των πυροβολισμών.

Ο 43χρονος φέρει τραύματα από σκάγια καραμπίνας στο κεφάλι και στο θώρακα και  νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει