ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: «Πατάω γερά στα πόδια μου, αν και πετάω στα σύννεφα ως πιλότος»

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ “Π” ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1,072

Έχει ερμηνεύσει λαϊκά τραγούδια-σταθμούς κορυφαίων δημιουργών, διανύοντας μια αξιοζήλευτη διαδρομή που ξεκίνησε από  μια απρόβλεπτη στροφή της ζωής του. Ο νεαρός άνδρας που σπούδαζε οικονομικά βρέθηκε μέσα σε λίγους μήνες  να τραγουδάει στο    πλευρό της Βίκυ Μοσχολιού.

Ο Κώστας Μακεδόνας, ο  σημαντικός ερμηνευτής που    συμπληρώνει  πλέον τρεις δεκαετίες στο τραγούδι, νιώθει   τυχερός   για τις συνεργασίες που είχε στη ζωή του. ‘’Είχα την τύχη-λέει ο ίδιος μιλώντας στην “Π” να συνεργαστώ με σπουδαίους ανθρώπους. Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν αυτός που άλλαξε πραγματικά τη ροή της ζωής μου αφού είμαι δική του ανακάλυψη. Από εκεί και πέρα όλοι οι σπουδαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες που είχα την τύχη να συνεργαστώ, με βοήθησαν και τους χρωστάω πολλά!”.

Όμως   όσα κι αν έχει πετύχει   ο χαρακτήρας του το κρατούσε πάντα γειωμένο, αν και πραγματικά πετάει …. “στα σύννεφα λόγω της    δουλειάς του”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Και φυσικά εννοεί την άλλη του δουλειά ως κυβερνήτης Airbus A320/321 σε αερογραμμή, εκπαιδευτής κι εξεταστής.

‘’Είπαμε-υπογραμμίζει- δε ξέρεις η ζωή πώς θα τα φέρει! Ο αέρας και τα αεροπλάνα πάντα με γοήτευαν και σιγά σιγά και με επιμονή, μελέτη και πολλή δουλειά, ενώ ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπυ κατάφερα να το φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο!‘’

Δυό δουλειές που συνδιάζονται με πολλή αγάπη, πολλές θυσίες, με σωστό προγραμματισμό και με την υποστήριξη της οικογένειάς   και των συναδέλφων του.

Ο γνωστός  τραγουδιστής   που θα βρεθεί στις 28 Αυγούστου στο Ηράκλειο για μια γιορτή  όπου θα ερμηνεύσει   όλα τα αγαπημένα τραγούδια από την δισκογραφία του, μιλά στην “Π” για τη ζωή του ως πιλότος,τις αγαπημένες χώρες και πόλεις που γνώρισε μέσω της δουλειάς του, τα “αγαπημένα μαργαριτάρια της ζωής του  και την Κρήτη την οποία γνωρίζει καλά και αγαπά.

Από τις σπουδές στα οικονομικά
βρέθηκα μέσα σε λίγους μήνες
να τραγουδώ με τη Βίκυ Μοσχολιού

“Η ζωή είναι απρόβλεπτη και δε ξέρει κανείς πού θα βρίσκεται την επόμενη στιγμή”

– Τι θ’ ακούσουμε στη συναυλία στο Ηράκλειο στις 28 Αυγούστου;

Η συναυλία μας στην Τεχνόπολη του Ηρακλείου θα είναι μια γιορτή! Θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας μου, από το «Μόνο μια φορά» και την «Λίζα» μέχρι το «Ποδήλατο» και τα «Μαργαριτάρια» και λαϊκά τραγούδια- σταθμούς κορυφαίων δημιουργών. Θα διασκεδάσουμε με το καλό μας λαϊκό τραγούδι με μία ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

– Πριν λίγες ημέρες τραγουδήσατε υπό το φως της πανσελήνου, στο μινωικό ανάκτορο των Μαλίων. Πώς ήταν η εμπειρία;

Υπέροχη εμπειρία, μοναδική ατμόσφαιρα και εξαιρετική η ανταπόκριση του κόσμου η οποία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και κάθε προσδοκία! Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη συναυλία, αφιερωμένη στα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη!

– Μια διαδρομή 30 και πλέον  χρόνων  που ξεκίνησε μετά  από σπουδές στα οικονομικά. Ήταν  το γνωστό «σπούδασε να χεις ένα χαρτί  και μετά κάνε ό,τι θες» που λένε οι οικογένειες;

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και δε ξέρει κανείς πού θα βρίσκεται και τι θα κάνει την επόμενη στιγμή. Έτσι κι εγώ από τις σπουδές στα οικονομικά βρέθηκα μέσα σε λίγους μήνες να τραγουδώ με τη Βίκυ Μοσχολιού! Οι σπουδές είναι ευλογία και εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν ό,τι αγαπούν.

Ο αέρας και τα αεροπλάνα πάντα  με γοήτευαν και σιγά σιγά   κατάφερα να το φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο

– Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι και οι σταθμοί σ΄ αυτή την πορεία  ποιοι είναι;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους ανθρώπους. Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν αυτός που άλλαξε πραγματικά τη ροή της ζωής μου αφού είμαι δική του ανακάλυψη. Από εκεί και πέρα όλοι οι σπουδαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες που είχα την τύχη να συνεργαστώ, με βοήθησαν και τους χρωστάω πολλά!

– Έχετε πεί ‘’Γυρνάω πίσω μετά από χρόνια και σκέφτομαι “έχω κάνει τόσα και δεν το πήρα χαμπάρι”…’’Τι σας κρατούσε… γειωμένο;

Κυρίως ο χαρακτήρας μου. Αν και πραγματικά πετάω στα σύννεφα λόγω της δουλειάς μου, κατάφερα πιστεύω να πατάω γερά στα πόδια μου. Η οικογένειά μου φυσικά έπαιξε και παίζει σπουδαίο υποστηρικτικό ρόλο στη ζωή μου.

– Νοιώθετε τυχερός;

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο!

“Ενώ ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπυ
κατάφερα να γίνω κυβερνήτης Airbus
A320/321 σε αερογραμμή, εκπαιδευτής κι εξεταστής”

“Ο αέρας και τα αεροπλάνα πάντα με γοήτευαν και σιγά σιγά κατάφερα να το φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο”

– Ιπτάμενος και τζέντλεμαν. Πώς προέκυψε η άλλη καριέρα ,αυτή του επαγγελματία πιλότου;

Είπαμε, δε ξέρεις η ζωή πώς θα τα φέρει! Ο αέρας και τα αεροπλάνα πάντα με γοήτευαν και σιγά σιγά και με επιμονή, μελέτη και πολλή δουλειά, ενώ ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπυ κατάφερα να το φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο! Να γίνω κυβερνήτης Airbus A320/321 σε αερογραμμή, εκπαιδευτής κι εξεταστής.

-Πώς συνδιάζονται δύο απαιτητικές δουλειές όπως αυτές;

Με πολλή αγάπη, πολλές θυσίες, με σωστό προγραμματισμό και με την υποστήριξη της οικογένειάς μου και των συναδέλφων μου.

-Έχουν καθόλου κοινά;

Στην δική μου περίπτωση αλληλοσυμπληρώνονται.

-Τι είναι πιο δύσκολο να πιλοτάρεις αεροπλάνα τύπου Airbus A320, Α321 ή να προσπαθείς να κερδίσεις ένα κοινό που κάθε φορά είναι διαφορετικό;

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα που δύσκολα μπορείς να συγκρίνεις τις δυσκολίες της κάθε εργασίας. Είμαι όμως πάντα χαρούμενος και προετοιμασμένος όταν αντιμετωπίζω τέτοιες προκλήσεις.

– “Πάμε μακριά” τώρα. Ποιες είναι οι αγαπημένες χώρες ή πόλεις που έχετε πετάξει και γιατί;

Στην κορυφή της λίστας μου θα έβαζα το Παρίσι αφού πολύ συχνά είναι η βάση των πτήσεών μου. Είμαι επίσης λάτρης της Ιταλίας κι ένας από τους πιο αγαπημένους μου προορισμούς είναι η Ρώμη. Από εκεί και πέρα σε κάθε χώρα και πόλη προσπαθώ να βρίσκω τις ομορφιές της και να χαίρομαι την κάθε στιγμή που ζω!

 – Μετά τα ταξίδια τι μάθατε να εκτιμάτε στην Ελλάδα και τι θ΄ αλλάζατε;

Η χώρα μας είναι πανέμορφη αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα άλλαζα αρκετά πράγματα στην οργάνωσή της, στο θέμα προστασίας του περιβάλλοντός καθώς και σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας.

– Σας έχει κρατήσει η δουλειά του πιλότου από το να πείτε “ναι’’ σε δουλειές στο τραγούδι που κατά τη γνώμη σας δεν άξιζαν;

Εννοείται και είμαι ευγνώμων για αυτό!

– “Εχετε να δώσετε κάποια συμβουλή σε μας τους επιβάτες, εκ των έσω;

Να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη χαρά της πτήσης!

– Ποια είναι τα «ωραιότερα μαργαριτάρια» της ζωής σας γενικότερα;

Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, τα τραγούδια μου και οι μικρές απολαύσεις της ζωής!

“Την Κρήτη την έχω γυρίσει σχεδόν όλη και την αγαπώ ιδιαίτερα”

– Την Κρήτη την γνωρίζετε πέρα από τις εμφανίσεις σας;
Την Κρήτη την γνωρίζω καλά, την έχω γυρίσει σχεδόν όλη και την αγαπώ ιδιαίτερα! Πιο συχνά βρίσκομαι στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο και στα Χανιά. Το Ρέθυμνο επίσης είναι απίστευτα γοητευτικό. Μου αρέσουν πολύ όμως και διάφορα χωριουδάκια γραφικά, στη θάλασσα και στο βουνό, που συνδυάζεις υπέροχα μέρη, φιλόξενους και αγαπητούς ανθρώπους και μοναδικά φαγητά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει