Έξι εντυπωσιακά έργα της Sonia Ros στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

231

Έξι εντυπωσιακά έργα μεγάλων διαστάσεων, γεμάτα αινιγματικές φιγούρες και εκρηκτικά χρώματα κοσμούν τους διαδρόμους αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόκειται για την έκθεση «INNER LIFE» της Ιταλίδας ζωγράφου Sonia Ros που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας στο πλαίσιο της φιλοξενίας της διεθνούς σύγχρονης τέχνης στο Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Είναι μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, με την επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, της Περιφέρειας Βενετίας-Regione Veneto και του Ινστιτούτου IGAV.

Η Sonia Ros, καταξιωμένη καλλιτέχνης από τη Βενετία, έχει διαμορφώσει το έργο της πάνω στην έρευνα μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, σε μια προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα στην αφηρημένη και την εικονιστική αναπαράσταση.

Οι ζωγραφικές συνθέσεις της, φαινομενικά χαοτικές, μας οδηγούν σε ουτοπικά σενάρια, όπου εξωπραγματικές υβριδικές φιγούρες βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Με την τελευταία της δουλειά επιχειρεί μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση στο θέμα του ταξιδιού, μέσα από το πρίσμα της ιδιωτικής ζωής.

Η δημιουργία των έργων βασίζεται στο σκεπτικό ότι κάθε μας μετακίνηση είναι μια περιπέτεια και κάθε τι που διαλέγουμε να πάρουμε μαζί μας στις αποσκευές μας κρύβει μια εσωτερική ζωή, αντανακλά την προσωπική μας ταυτότητα. Οι μυστικές

επιλογές και οι σιωπηλές ιστορίες του καθενός μας, καλά προστατευμένες σε υπερσύγχρονα τρόλεϊ ή ταλαιπωρημένες βαλίτσες, αναγκάζονται να αποκαλυφθούν μόνο στα μόνιτορ του ελέγχου αποσκευών των αεροδρομίων. Από αυτές ακριβώς τις τεχνολογικές και υπερ-ρεαλιστικές ακτινογραφίες των metal-detector αντλεί την έμπνευσή της η Sonia Ros.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει