Ζητούν λύση για το Γυμνάσιο Γαύδου

293

Επιστολή προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στέλνει η Διεθνής Ελληνική Ομοσπονδία, προκειμένου να βρεθεί λύση για να λειτουργήσει τμήμα Γυμνασίου στην Γαύδο.

Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, με την οικογένεια των μαθητών που φοιτούν στη Γαύδο να δηλώνει ότι αναγκάζεται να μετακομίσει προκειμένου να μπορέσει να λάβει την κατάλληλη Παιδεία.

Θέση για το θέμα πήρε και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος και τόνισε ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που καθιστούν αδύνατη την ίδρυση και λειτουργία Γυμνασίου στο νησί.

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να παρέχει το μορφωτικό αγαθό της κυβέρνησης σε όλους τους μαθητές. Δεν είναι τυχαίο που στέλνουμε εκπαιδευτικό έστω και για έναν μαθητή, ακόμα και αν πρόκειται για νηπιαγωγείο. Δεν είναι τυχαίο ότι 79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία λειτουργούν με λιγότερους από πέντε μαθητές», δήλωσε ο κ. Κόπτης.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στη Γαύδο πέρυσι φοιτούσαν δύο μαθητές στο νηπιαγωγείο και δύο μαθητές στο δημοτικό. «Εμείς στείλαμε μία νηπιαγωγό και μια δασκάλα» είπε ενώ αναφερόμενος στην φετινή χρονιά δήλωσε ότι «θα υπάρχει μόνο ένας μαθητής στο νηπιαγωγείο.

Στο Γυμνάσιο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά που καθιστούν τη λειτουργία ενός γυμνασίου άκρως προβληματική έως αδύνατη». Και όπως συμπλήρωσε, στο υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν εκπαίδευση στον τελευταίο μαθητή της χώρας.

Η Ομοσπονδία παρ’ όλα αυτά ισχυρίζεται ότι κάλλιστε μπορεί το Υπουργείο να στείλει έναν καθηγητή μαθηματικών και ένα φιλόλογο, οι οποίοι θα καλύπτουν την πλειονότητα των μαθημάτων και τα υπόλοιπα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά.

«Κύριε Γενικέ, είναι δυνατόν το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας να μην προβληματίζεται με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που υφίσταται, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις  ακριτικές περιοχές; Όταν οι γείτονες μας λένε ότι η Ψέριμος είναι στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και ότι η Γαύδος δεν  έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα, πως η Ελληνική Πολιτεία  εξαναγκάζει μια μητέρα με τρία παιδιά να εγκαταλείψει την Γαύδο;» τονίζεται στη σχετική επιστολή μεταξύ άλλων.

Η Ομοσπονδία επίσης τονίζει στην επιστολή της προς το Υπουργείο χαρακτηριστικά:

«Σήμερα όμως καλείστε να βρείτε μια άμεση λύση, χρησιμοποιώντας  και στοιχεία τηλεκπαίδευσης ώστε να παραμείνει  στην Γαύδο η οικογένεια Γεωργακά με τους τρεις μαθητές. Είναι εθνική επιταγή κύριε Γενικέ. Διαφορετικά το υπουργείο σας είναι υπεύθυνο για τις καταστρεπτικές συνέπειες μιας πολιτικής που αναγκάζει νεαρές οικογένειες να εγκαταλείπουν τα ΑΚΡΙΤΙΚΑ μας νησιά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει