Το άγριο πάρτι της Σάνα

178

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, δέχεται σφοδρή κριτική μετά από ένα βίντεο που τη δείχνει να κάνει πάρτι με τους φίλους της, το οποίο διέρρευσε στο διαδίκτυο την Τετάρτη. Η 36χρονη ηγέτιδα, που έχει αναλάβει την εξουσία της χώρας από το 2019, καταγράφεται στο εν λόγω βίντεο να χορεύει, να πίνει και να διασκεδάζει. «Αυτή είναι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Κάποιοι λένε ότι είναι ωραία… ίσως μεταξύ άλλων εφήβων.

Αλλά υπεύθυνη ηγέτης για μια χώρα σε κρίση; Είναι μακράν η πιο ανίκανη πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ. Δεν ξέρει τίποτα. Πάρε το δερμάτινο σου μπουφάν και παραιτήσου. Ευχαριστώ» ήταν το άκρως καυστικό σχόλιο του Φινλανδού παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών, Αλέκσι Βαλαβουόρι. Ενας άλλος σημείωσε: «Η Φινλανδία υποφέρει από υψηλές τιμές ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματιών φροντίδας ηλικιωμένων και έτσι περνάει η ηγέτιδά μας τον χρόνο της». «Εθνικό χρέος: 134.300.130.518,10 ευρώ», τόνισε κάποιος άλλος.

Στον αντίποδα, κάποιοι έσπευσαν να την υπερασπιστούν ή ακόμη και να την αποθεώσουν, χαρακτηρίζοντάς την «σύμβολο προόδου». Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η Σάνα Μαρίν φαίνεται στα βίντεο με την καλλιτέχνιδα Αλμα και την αδερφή της Αννα, τη φωτογράφο και influencer Γιανίτα Αούτιο την παρουσιάστρια Τίνι Γουίκστρομ, την μουσικό Ιλόνα Ιλικόρπι, την ραδιοφωνική παραγωγό Καρολίνα Τουόμινεν τη στιλίστρια Βέσα Σίλβερ και τη βουλευτή Ιμάρι Νούρμινεν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει