«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» σήμερα στο Αρκαλοχώρι

ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ

136

Η  θεατρική παρασταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν,θα παρουσιαστεί σήμερα  στις 9.15 το βράδυ, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου,με ελεύθερη είσοδο.

Την  εκδήλωση που υποδέχεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου οργανώνει  η Περιφερεια Κρήτης,σε συνεργασία με το  Δημο  Μινώα Πεδιάδας-ΔΟΠΑΠ.

Η ταλαντούχος ηθοποιός εντυπωσίασε όλους και χειροκροτήθηκε θερμά  στην κατάμεστη από κόσμο πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο και  χθες στις Αρχάνες στο θερινό σινεμά “Παράδεισος”.

  1. Γενοκτονία των Αρμενίων.

Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.

Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη…

Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο… Με τα γέλια και τις χαρές… Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της.

Από την πρεμιέρα της παράστασης στο Άλσος Νέας Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 2017 «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» έχουν χειροκροτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 35.000 θεατές σε 96 παραστάσεις. Η παράσταση έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, τόσο για τη διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, όσο και για την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ως Ανζέλ Κουρτιάν, συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία για 5 η χρονιά.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία –

Ερμηνεία–Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Αλεξανιάν

Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης

Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν:

Φωνή: Μαρία Σπυριδωνίδου

Πολίτικο λαούτο – Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλογερής

Trailer: Κώστας Κουφιόπουλος

Γραφίστας: Γιώργος Ζαχαρόγλου

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει