Μην… πετάτε πάνω από τις φυλακές!

186

Μην πετάτε πάνω από τη φυλακή της Αλικαρνασσού για λόγους ασφαλείας.

Αυτό είναι το αίτημα που απεστάλη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τη Διοίκηση του αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης», ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο μια σύγκρουση σε στεριά και… αέρα μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και ΥΠΑ.

Το έγγραφο σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη πριν από λίγες ημέρες και στηρίχτηκε στις αναφορές εργαζομένων της εξωτερικής φρουράς καταστήματος κράτησης της Αλικαρνασσού και κοινοποιήθηκε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου. Το αίτημα αφορά στα αεροσκάφη μικρού τύπου, της αερολέσχης και όχι στο σύνολο των αεροπλάνων.

Πηγές από τη φυλακή είπαν στην «Π» ότι υπάρχει σχετικός κανονισμός που απαγορεύει για λόγους ασφαλείας να γίνονται πτήσεις πάνω από το σωφρονιστικό κατάστημα. Τονίζουν επίσης ότι «έχει παρατηρηθεί πως χειριστές αυτών των αεροσκαφών πετούν πάνω από τη φυλακή, ενώ θα μπορούσαν να το αποφύγουν, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό αναστάτωση αλλά και κινητοποίηση των υπαλλήλων.

«Ο εργαζόμενος στην εξωτερική φρουρά έχει μάθει ποια είναι τα αεροσκάφη που έχουν ως βάση τους το Ηράκλειο και μπορεί να τα αναγνωρίσει. Όμως, αυτό δεν είναι η λύση. Υπάρχει πάντα ο φόβος να συμβεί κάτι από αέρος που θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια εργαζομένων αλλά και κρατουμένων» σχολίασε πηγή από τη φυλακή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ισχυρίζονται επίσης ότι και πριν ένα χρόνο είχε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο, όμως μετά από επικοινωνία με τη διοίκηση του «Νίκος Καζαντζάκης» σταμάτησαν οι πτήσεις αυτές. «Υπάρχουν αναφορές που έχουν γίνει και προς τον Πύργο Ελέγχου με τις οποίες ζητείται να μην επιτρέπεται η πτήση πάνω από τη φυλακή» σχολίασε υπάλληλος του καταστήματος κράτησης.

Τι λένε στελέχη της ΥΠΑ

Στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τα οποία επικοινωνήσαμε μας είπαν ότι έλαβαν το συγκεκριμένο αίτημα.

Τόνισαν, ωστόσο, ότι οι χειριστές  αυτών των αεροσκαφών δεν έχουν ως στόχο τους να πετάξουν πάνω από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού.

Είναι, όπως εξήγησαν, τη στιγμή που αναγκαστικά θα ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή στη διάρκεια της απογείωσής τους.

«Δεν είναι δυνατό να αλλάξει το δρομολόγιο ενός αεροσκάφους, το οποίο αναγκαστικά θα κάνει αυτή τη διαδρομή. Άλλωστε, το αεροδρόμιο προϋπήρχε της φυλακής» σχολίασαν στελέχη του αερολιμένα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει