Με όλους… παίζει μπάλα ο Ερντογάν

317

Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα συνεχίζει να επιμένει πως βρίσκεται η Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, να πραγματοποιεί συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ουκρανία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε συμφωνία με την Ουκρανία για να βοηθήσει στην ανακατασκευή των υποδομών που καταστράφηκαν από τη ρωσική εισβολή. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι συζήτησε πιθανούς τρόπους τερματισμού του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε μια τριμερή συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση στο Λβιβ της Ουκρανίας, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν για την αξιοποίηση της θετικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από μια συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης.

Είπε επίσης ότι συζήτησαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ότι αργότερα θα θέσει το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό το θέμα… του τι συνέβη με την ανταλλαγή αυτών των αιχμαλώτων», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στη συμφωνία αποστολής σιτηρών, η οποία βοήθησε στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, είπε από τη μεριά του ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει