Περιζήτητη η Κρήτη και στα 5άστερα

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

1,640

 

Τα ταξίδια πολυτελείας στην Κρήτη βρίσκονται σε περίοδο άνθησης και χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει τα 5άστερα ξενοδοχεία του νησιού για τις διακοπές τους εξασφαλίζοντάς τους υψηλές πληρότητες, πάνω από 90% για τον Αύγουστο.

Ο κ. Βασίλης Μηναδάκης
Ο κ. Βασίλης Μηναδάκης

“Οι πληρότητες κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, πάνω από 90%” είπε στην “Π” ο διευθυντής του ξενοδοχείου “Αμιράντες” στις Γούβες κ. Βασίλης Μηναδάκης.

Ο κ. Μηναδάκης σημείωσε ότι πολύ θετικά είναι τα δείγματα και για τον Σεπτέμβριο ενώ κόσμος θα υπάρχει και τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο μέσος χρόνος παραμονής των πελατών είναι 7-9 ημέρες και όπως όλα δείχνουν η σεζόν θα κλείσει στα πολύ καλά επίπεδα του 2019, αν όχι καλύτερα.

Πληρότητα πάνω από 90% έχει αυτή την περίοδο  και το συγκρότημα “Out of the Blue Resort” (πρώην Καψής) στην Αγία Πελαγία όπως μας είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Μανόλης Μαρής.

Ο κ. Μανόλης Μαρής
Ο κ. Μανόλης Μαρής

Ο κ. Μαρής σημείωσε ότι στην μονάδα υπάρχουν πελάτες όλων των εθνικοτήτων με μέσο όρο παραμονής τις 10 ημέρες.

“Οι κρατήσεις συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς και θα έχουμε κόσμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου” είπε.

Αναφορικά με το 2023, ο κ. Μαρής σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις ωστόσο αν όλα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα, οι φορείς του τουρισμού ευελπιστούν σε μια εξίσου καλή χρονιά.

“Η τουριστική κίνηση στην Κρήτη είναι καλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν” είπε στην “Π” ο διευθυντής του Lyttos Mare στη Χερσόνησο κ. Βασίλης Φραγκουλάκης επισημαίνοντας ότι η πληρότητα στο ξενοδοχείο τον Αύγουστο είναι πάνω από 95%.

Ο κ. Βασίλης Φραγκουλάκης
Ο κ. Βασίλης Φραγκουλάκης

“Έχουμε πολλούς Γερμανούς, Άγγλους, Πολωνούς, Ελβετούς, Αυστριακούς, Ρουμάνους, Ισραηλινούς αλλά και πελάτες από την Αρμενία και το Καζακστάν” ανέφερε ο κ. Φραγκουλάκης τονίζοντας ότι οι κρατήσεις και για τον Σεπτέμβριο προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

“Θα έχουμε κόσμο μέχρι τον Νοέμβριο” είπε επισημαίνοντας ότι ήδη μπαίνουν κρατήσεις και για την επόμενη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι για το 2023 τα ξενοδοχεία έχουν αυξήσει τις τιμές τους περίπου από 8%-14%.

Σε ανάπτυξη τα ταξίδια πολυτελείας

Εντυπωσιακή ανάπτυξη στα ταξίδια πολυτελείας παγκοσμίως τουλάχιστον μέχρι το 2026, προβλέπουν οι ειδικοί από το διεθνές ταξιδιωτικό δίκτυο πολυτελείας Virtuoso, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 20.000 συμβούλους σε 50 χώρες, όπως αναφέρειτο Tornosnews.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αναφέρθηκαν στην  34η ετήσια συνάντηση των συνεργατών του, Virtuoso Travel Week στο Λας Βέγκας, οι παγκόσμιες πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 102% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Οι πωλήσεις, εξάλλου, για το 2023 είναι 47% υψηλότερες σε σύγκριση με το 2019 – έτος ρεκόρ και για την Virtuoso.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων, παγκοσμίως, του Virtuoso, Misty Belles, είπε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Tourism Economics, έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024, οι παγκόσμιες δαπάνες αναψυχής θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 κατά 21%, με πρόβλεψη έως το 2026 οι δαπάνες να αυξηθούν κατά 55% σε σύγκριση με το 2019.

Αν κοιτάξουμε πέρα από το 2023, είπε, μπορούμε να δούμε ενδείξεις ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται και επιταχύνεται και έτσι, ενώ λέμε ότι το 2023 θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική χρονιά, απλά κοιτώντας το 2024 και το 2025 μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει