“Δεν φεύγω από την επιτροπή”

241

Πήρε θέση στη φημολογία η Όλγα Κεφαλογιάννη  περί αντικατάστασής της στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εν μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανήρτησε μια δήλωση που σηκώνει πολλές εξηγήσεις λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της από την επιτροπή, υπενθυμίζοντας ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που το ζητήσει ο ίδιος ο βουλευτής για λόγους κωλύματος.

“Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες» έγραψε και συνεχίζει:

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον”.

ολγα κεφαλογιαννη τουι για επιτροπη θεσμων και διαφανειας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει