ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Συνεργασία για τη διαλεύκανση

134

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές στην έρευνα για την παρακολούθηση από κρατική υπηρεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ανακοινώθηκε χθες  και ενώ εντείνονταν οι φωνές για μία παρέμβαση της προέδρου του θεσμού, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η παράνομη παρακολούθηση των επικοινωνιών μελών του Ευρωκοινοβουλίου είναι μη ανεκτή και αδικαιολόγητη» σχολίασε ο Γιούρι Λάας, εκπρόσωπος της κ. Μέτσολα. «Τέτοιου είδους παραβιάσεις των αρχών και των αξιών που συνιστιούν τη βάση του δημοκρατικού συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το κράτος – μέλος στο οποίο λαμβάνουν χώρα».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη αναθέσει σε ειδική επιτροπή να διερευνήσει τη χρήση του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus στα 27 κράτη – μέλη.

Αποκαλύψεις και σκάνδαλα συνδεόμενα με το Pegasus προκάλεσαν αναταράξεις σε άλλες χώρες της ΕΕ πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας και της Πολωνίας.

Η Μέτσολα ζητάει τώρα από την επιτροπή να εξετάσει και την ελληνική υπόθεση υποκλοπών, με στόχο την κατάργηση τέτοιων παράνομων πρακτικών στην Ε.Ε., όπως είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη λάβει αρχικό αίτημα για πληροφορίες από τις ελληνικές Αρχές και θα μοιραστεί τα ευρήματά του «τις προσεχείς ημέρες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει