Ξεπέρασαν τις προσδοκίες στο Παγκόσμιο

ΟΙ ΚΑΛΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΧΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

146

Επιτυχημένη ήταν η εμφάνιση των αθλητών της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Χέρνινγκ της Δανίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας, υπήρξε εκπροσώπηση στο αγώνισμα του παραντρεσάζ (ιππασία για ΑμεΑ) και είχε ηρακλειώτικη υπογραφή.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Καλαράκη που ίππευσε τον 15χρονο Tony και τη Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη που αγωνίστηκε με την 14χρονη Miss Olimpia. Οι δύο αθλητές πήραν μέρος στην κατηγορία Grade I, όπου μέτρησαν τι δυνάμεις τους με άλλους 83 ιππείς από 28 χώρες του κόσμου. Αμφότεροι μάλιστα κατάφεραν να μπουν στους 16 κορυφαίους του κόσμου, ικανοποιώντας πλήρως με την παρουσία τους. Ο Καλαράκης μάλιστα που προερχόταν από μακρόχρονη αποχή από τους αγώνες λόγω σπουδών, με ποσοστό 68,42% κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση, αφήνοντας πίσω του αθλητές ολυμπιακού επιπέδου. Με την παρουσία τους στους παγκόσμιους αγώνες της Δανίας, οι δύο Ηρακλειώτες αθλητές έβαλαν τις βάσεις για τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 2024.

Η παρουσία του Καλαράκη και της Παντεχάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη ανθρώπων και φορέων που πίστεψαν στο όραμα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ευχαριστούν τον κ. Καπελλάκη, πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, την Περιφέρειας Κρήτης, την Aegean Airlines, τη Hertz Hellas, τα «Πλαστικά Κρήτης», την «Προμηθευτική Μετάλλων», τον Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία κ. Δασκαλάκη, τον γιατρό κ. Ασλανίδη, καθώς και τη φίλη της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Petschenic.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει